Subota, 20. travnja 2024.

PUTOSITNICE 2016. – praznik dječjeg putopisa u Koprivnici

Četvrtu godinu za redom koprivnička Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ domaćin je Putositnicama. Riječ je o prazniku dječjeg putopisa, kojega je ova koprivnička škola pokrenula u spomen na književnika čije ime nosi te tako potaknula učitelje diljem Hrvatske, ali i njihove učenike, da se okušaju u pisanju ove književne vrste.

Svečanost proglašenja najboljih održana je danas u Domoljubu. A tko su najbolji, Dravi.info rekla je ravnateljica “Nemčića” Gordana Gazdić Buhanec: – S posebnom radošću mogu reći da je to Petar Vođinec (mentor Josip Galović) s putopisom Korijeni nas naši zovu iz Slavonskog Šamca. Zatim je to iz opatijske OŠ Rikard Katalenić Jeretov Ema Stupac s radom Rukavac (mentorica Vlatka Crnković); zatim su iz Čavli Na Tri kralja od Rijeke do Paga Karla Ušljebrke (mentorica Dolores Maršanić). Ono što Koprivničance može posebno veseliti, na što možemo biti ponosni: nagrađene su dvije učenice naše škole. Među onima koji su napisali najljepše putopise su i naše Iris Juršetić s putopisom Ma… tko to može platit?! i Na otoku Panonskog mora učenice Ozane Brkić (mentorica objema Marija Levak).

Uz pet nagrađenih autora najljepših putopisa, još ih je petero dobilo pohvale. To su Josip Galović kao mentor i učenik Petar Vođinec za putopis Učiteljica života i moja malenkost; zatim iz Osnovne škole Gornji Mihaljevec Nives Čurin s putopisom Svetomartinski Krampuslauf (mentorica Lidija Novak Levatić); potom iz Druge OŠ Varaždin Putovanje u davnine na Visu, Korčuli i Hvaru Tije Pikije s mentoricom Mirjanom Halusek; te iz OŠ Ante Kovačića iz Zagreba Laura Glasnović s mentoricom Vesnom Čondić za putopis Korčula – crna ljepotica Jadrana i na kraju Nikolina Fajt iz OŠ Martijanec s putopisom Na tragu Marka Pola (mentorica Danijela Špoljarić).

Ravnateljica Gazdić Buhanec kaže da je natječaj za dječi putopis postao prepoznatljiv u Hrvatskoj, a da je riječ o ozbiljnom projektu govore i imena članica prosudbenog suda. To su uvažene književnice i pedagoginje Božica Jelušić, Enerika Bijač i Branka Jakupec.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori