Subota, 20. travnja 2024.

FOTO Podravka uvjerljiva protiv Lokomotive za finale Kupa

Rukometašice Podravke Vegete plasirale su se u finale Kupa Hrvatske pobjedom nad zagrebačkom Lokomotivom rezultatom 23:17 u poluzavršnici u Umagu. U zanimljivoj utakmici naše rukometašice su u drugom poluvremenu uspjele slomiti otpor protivnica i zasluženo su se plasirale u subotnje finale.

Prvo poluvrijeme igralo se uglavnom gol za gol, a igru je obilježilo mnogo prekršaja i isključenja, stoga ne čudi malen broj golova u prvih trideset minuta. Rezultat prvog dijela bio je 12:10, a Podravka se tek u zadnjih pet minuta odvojila na dva gola razlike.

U drugi dio naše igračice su ušle puno agresivnije i u napadu i u obrani te su serijom od 8:1 u desetak minuta igre napokon slomile otpor žilave Lokomotive i došle do zaslužene pobjede. Do kraja susreta Podravka je rutinski održavala prednost te je krajni rezultat bio 23:17.

Najefikasnije Koprivničanke bile su Ekatarina Nemaškalo sa šest pogodaka i Lana Franković sa pet. Valja izdvojiti i Mirjanu Milenković koja je “zaključala” svoja vrata i skupila čak 12 obrana.

U drugom polufinalu Zamet je očekivano i uvjerljivo slavio protiv Zeline i izborio subotnje finale s Podravkom. Prije samo tjedan dana Riječanke su slavile protiv naših rukometašica u rezultatski nebitnoj utakmici zadnjeg prvenstvenog kola što će, uz želju za osvajanjem dvostruke titule, biti sigurno dodatan motiv za Podravkašice da slave u finalu koje će se igrati u subotu u 18 sati i 15 minuta.

zatvori