Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Koprivnica bez pogodaka s Oriolikom u neregularnim uvjetima

Nogometaši Koprivnice su na umjetnom terenu koprivničkog Gradskog stadiona podijelili bodove s Oriolikom odigravši utakmicu bez pogodaka. Utakmica je odigrana u neregularnim uvjetima jer je gotovo pola terena bilo potopljeno zbog obilne kiše koja je padala tijekom cijelog dana.

Svih devedeset minuta igre obilježio je nemoguć teren na kojem su se igrači više gubili snagu u borbi s lokvama i kontrolom lopte nego u međusobnim duelima. Koprivnica je kroz cijelu utakmicu imala dominaciju, ali nikako nije uspijevala doći do kvalitetnog zadnjeg pasa i izrazite prilike. Najbolje situacije pred golom gostiju imali su dva puta Leko i jednom Šarlija koji nisu nakon centaršuteva uspjeli zatresti protivničku mrežu.

Treba se zapitati zašto je uopće dopušteno da se utakmica odigra na ovakvom terenu. Iako je Koprivnica jako blizu opstanka ostaje velika žal što uvjeti nisu bili odgovarajući jer je i na ovakvom terenu Koprivnica pokazala da je bolji takmac. Nakon utakmice, trener zelenih Želimir Mešnjak bio je zadovoljan pristupom svojih igrača, ali i razočaran odlukom sudaca da se utakmica može odigrati:

Mislim da smo zaslužili više od jednog boda. Imali smo dvije, tri dobre situacije za zabiti gol. Pritiskali smo protivnika konstantno. Limitirali smo goste, još jednom, na minimum šansi. Mi svoje nismo iskoristili na vrijeme koje su, kako je odmicalo, gosti sve više zadržavali. Moram dečkima čestitati na maksimalnom angažmanu u ovim nenogometnim uvjetima. Ništa, slijede dva gostovanja. Dobro radimo, već smo pet službenih utakmica bez primljenog pogotka. Pokazali smo već u Pleternici da možemo biti dobri i u gostima tako da i u idućim kolima idemo na bodove”

Koprivnica nakon 27 odigranih kola ima 30 bodova te je nakon današnjeg osvojenog boda ostala na 12. mjestu prvenstvene ljestvice, a slijede joj dva gostovanja i to u Slavonskom Brodu protiv Marsonije i u Požegi protiv Slavonije.

zatvori