Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Brojni biciklisti i drugi posjetitelji uživali na Jagnjedovečkoj legendi

Veliki broj posjetitelja, među kojima su bili i biciklisti sutrašnjeg brdsko-biciklističkog maratona, okupio se danas u Jagnjegovcu na uprizorenju legende o nastanku sela.

Zainteresirani biciklisti su u 11 sati krenuli sa Zrinskog trga te su u Jagnjedovec stigli malo prije podneva i dolaska kapetana Ivana Vilima Gallera u pratnji konjanika.

Kapetan koprivničke kapetanije je, u središnjem dijelu povijesno-turističke manifestacije “Jagnjedovečka legenda 1642.”, pregovarao sa selom te na kraju potpisao dozvolu za nastanak sela uz potporu kralja Ferdinanda Habsburškog.

Sve je bilo upotpunjeno seoskim sajmom na kojem su brojni posjetitelji mogli uživati u prikazu svakodnevnog života na selu, tradicionalnim igrama djece i odraslih, a nije falilo niti domaćih jela pripremljenih na tradicionalan način.

Biciklisti su se nakon ručka i upoznavanja s poviješću našeg kraja vratili u Koprivnicu kako bi spremno dočekali sutrašnju utrku, a zabava u Jagnjedovcu nastavila se uz živu glazbu i jagnjedovečke specijalitete.

zatvori