Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Gimnazijalci ‘ubili’ ravnatelja i proslavili 110. rođendan škole

Koprivnička Gimnazija ‘Fran Galović’ danas je proslavila svoj 110. rođendan. Tim je povodom, kao i zadnjih 11 godina, otvorila svoja vrata u želji da svim zainteresiranim Koprivničancima pokaže presjek godišnjeg rada i projekte koje su radili, a po kojima su iskočili iz kolotečine hrvatskog srednjoškolskog sustava.

Naša Gimnazija po svojoj je izvrsnosti prepoznata ne samo na lokalnoj i nacionalnoj, već i na europskoj razini. Najuspješnija je to srednja škola u Hrvatskoj po broju plasiranih učenika na državna natjecanja – u prosjeku se svaki sedmi učenik plasira na državno natjecanje, pohvalio se povodom proslave rođendana ravnatelj Vjekoslav Robotić te dodao: – Godinama smo jako stari, a rezultatima smo izuzetno iskusni i ponosni. Svijetla smo točka odgoja i obrazovanja; čast svim našim školama koje su jednako dobre, posebniji smo i bolji od drugih. Toga svega ne bi bilo bez izuzetno kvalitetnog i marljivog rada naših profesora, naših talentiranih učenika te dobre suradnje s roditeljima i zajednicom te vam svima želim zahvaliti na potpori u prethodnoj godini.

Najzanimljiviji dio bio je zasigurno CSI: Fran Galović – aktivnost u kojoj su učenici rješavali slučaj u kojem je „ubijen“ ravnatelj Robotić. Pojašnjenje smo dobili od učenice Katarine Horvat: – Danas smo jednim jednostavnim skečom, u kojem je ubijen naš ravnatelj, pokušali prikazati drugim učenicima kako se jednostavnim pokusima otkrivaju zločinci. Jedan naš učenik je „ubio“ ravnatelja, a mi smo uzimanjem otisaka prstiju, kose i vlakana s njegove majice i kemikalijama dokazali da je on kriv.

Ena Sabolić. Snimio Marko Posavec.
Ena Sabolić. Snimio Marko Posavec.

Koprivničku gimnaziju danas su posjetili mnogi učenici osnovnih škola koji su ovim posjetom željeli potvrditi svoj daljnji odabir škole. Jedna od njih je i učenica osmog razreda Osnovne škole “Braća Radić” Ena Sabolić: – Došla sam vidjeti kako škola izgleda i kako funkcionira. Voljela bih upisati ovu gimnaziju jer ne znam točno na koji bih faks išla pa mislim da mi je jedna takva škola najbolji temelj za dalje.

Uz Dan otvorenih vrata, u Gimnazijskoj dvorani odigrane su finalne utakmice razrednih liga. U odbojci je muška ekipa 4. f bila bolja od 4. c, a ženska 3. a i b od 4. g. U nogometu su dečki 2. f bili uvjerljivo bolji od ekipe 4. f. Igrao se i badminton u kojem je najbolji bio Matija Gašpari među dečkima, a Petra Bojanić među curama.

zatvori