Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Varaždinski školarci upoznali ljepote Drave i Podravine te naivnu umjetnost

Pedesetak učenika i njihovih pratitelja iz IV. Osnovne škole Varaždin za svoj dan Škole u prirodi odabrali su rijeku Dravu i rekreaciju na Šoderici, a posjetili su i Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama.

Ni jak vjetar niti datum – petak 13. – nije im pokvario zadovoljstvo boravka u prirodi kod ušća Mure u Dravu, šetnju dravskom prašumom na rubu Velikog Pažuta, selfije s mađarskom obalom u pozadini… U pratnji članova Drava dokumentacijskog centra (DDC-a) upoznali su se s prelijepom prirodom ušća i promjenama toka Mure i Drave, susjednom Mađarskom, Legradskom gorom, a čuli su i priču o ‘dravskim nemanima’ uz pregršt drugih zanimljivosti o ovome prostoru.

Nakon toga varaždinski su školarci obišli i Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama, a poslijepodne su se odvažili i na veslanje u čamcima za rafting, što je po jakom vjetru bio pravi doživljaj. Gađali su lukom i strijelom, šetali obalom Šoderice, a najhrabriji osmaši su se i okupali.

Školu u prirodi organizirao im je Drava dokumentacijski centar čiji je predsjednik Zlatko Moškon istaknuo kako je ovo još jedan dokaz kakvim prirodnim ljepotama i turističkim potencijalom raspolažemo u našoj županiji.

zatvori