Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slovenski učenici uzvratili književni posjet Nemčićima

Koprivničku Osnovnu školu ‘Antun Nemčić Gostovinski’ jučer su posjetili učenici petog razreda slovenske Osnovne šole ‘Sladki Vrh’.

Razlog njihovog posjeta je međunarodni projekt “Čitanje ne poznaje granice / Branje ne pozna meje” kojemu je cilj promocija hrvatske dječje književnosti, ali i upoznavanje djela slovenske dječje književnosti, jezika, povijesti i kulture.

Nakon što su naši učenici pročitali knjigu slovenskog autora Josipa Vandota “Kekec iznad samotnog ponora” i svoje dojmove podijelili sa slovenskim učenicima, došao je red da mališani iz susjedne države pročitaju Zvonimira Baloga i njegovo djelo “Ja, magarac“.

Dojmove o pročitanoj knjizi prenijeli su posebno osmišljenim programom, rekla nam je knjižničarka koprivničke škole, Luca Matić:

Oni su na prekrasan način obradili djelo Zvonimira Baloga. Na početku su nas pozdravili na hrvatskom i slovenskom jeziku, priče Zvonimira Baloga pretvorili su u igrokaz, čuli smo i recitacije pa su nam i plesali. Na kraju su zajedno otpjevali pjesmu na hrvatskom jeziku i rekli da se uključimo i pjevamo s njima.

Slovenski učenici boravak u našem gradu iskoristili su i za posjet Podravki, a iz Koprivnice su otišli uz pozdrav – vidimo se sljedeće godine.

zatvori