Subota, 20. travnja 2024.

Bratstvo zaustavilo niz Križevaca, Sloga slavila protiv Panonije

Odigrano je 25. kolo Prve i Druge županijske nogometne lige. Križevčani su, unatoč kiksu u Kunovcu gdje su odigrali  0:0 protiv Bratstva, osigurali drugo mjesto dok su davljenici, Panonija i sesvetska Drava, upisali nove poraze. U Drugoj ligi Drnje je nastavilo svoj niz nepobjedivosti s osvojena tri boda u Herešinu, a kako znamo da u zadnjem kolu igraju protiv slabašnih Bregovci sigurno je da će sezonu završiti bez poraza. Krenimo redom.

Kunovčani su u prošlom kolu napravili veliko iznenađenje pobijedivši kloštransku Mladost, a da su u odličnoj formi i da igraju mnogo bolje od kad su osigurali opstanak potvrđuje i današnji remi s Križevcima rezultatom 0:0. Podsjetimo, prije utakmice s Bratstvom Križevčani su imali sedam pobjeda u nizu.

U Ivancu su igrali Sloga i Panonija, a utakmica je bila od velikog značaja za goste koji su u velikoj borbi za ostanak u ligi. Ipak, domaćin se pokazao kao pretvrd orah za Peterančane i slavio rezultatom 4:3.

U ostalim susretima vidjeli smo čak tri remija. U Žabnu su bodove podijelili Tomislav i Osvit rezultatom 1:1, u Cvetkovcu su Tehničar i molvarska Mladost odigrali bez pogodaka 0:0, a isti rezultat je bio i u Goli gdje su igrali Fugaplast i legradski Graničar. U susjedskom derbiju između sesvetske Drave i kloštranske Mladosti gosti su slavili s 1:3 i tako ostavili Sesvećane da se do zadnje minute u idućem, posljedenjem kolu bore za izbjegavanje zadnjeg mjesta prvenstvene ljestvice.

U Drugoj ligi drnjanski Tomislav je nastavio svoj niz nepobjedivosti pobjedom u Herešinu. Još jednom su Drnjančani pokazali da su uvjerljivo najbolja momčad lige te su slavili rezultatom 1:2.

U ostalim utakmicama GOŠK je slavio protiv Ferdinandovca s 1:0, a Viktorija je bila uvjerljiva protiv Starigrada s 5:0. U derbiju začelja Miklinovčani su osvojili tri boda na gostovanju u Bregima s 1:2 te su se sada bodovno izjednačili sa Mladost iz Sigeca koja je na svom travnjaku poražena od Tehnike s 0:3. Reka je na svom terenu svladala Hrvatski bojovnik s 3:0, a Polet je novi poraz upisao u susretu protiv hlebniske Lipe s 1:5.

Prva ŽNL – 25. kolo

Nedjelja, 29. svibnja
17:00
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Osvit 1:1
Gola: Fugaplast – Graničar 0:0
Ždala: Prekodravac – Drava NP 6:4
Podravske Sesvete: Drava – Mladost KP 1:3
Kunovec: Bratstvo – Križevci 0:0
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Mladost-Molve 0:0
Koprivnički Ivanec: Sloga – Panonija 4:3

Druga ŽNL – 22. kolo

Nedjelja, 29. svibnja
17:00
Reka: Reka – Hrvatski bojovnik 3:0
Vojakovec: Viktorija – Starigrad 5:0
Glogovnica: Polet – Lipa 1:5
Gotalovo: GOŠK – Ferdinandovac 1:0
Sigetec: Mladost – Tehnika 0:3
Koprivnički Bregi: Mladost – Miklinovec 1:2
Herešin: Omladinac – Tomislav 1:2

zatvori