Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Keleminec okupio stranku u Koprivnici, zapalili svijeće braniteljima i – Bobanu

Članovi Autohtone – Hrvatske stranke prava okupili su se danas na stranačkom saboru u Koprivnici.

Domaćin im je bio predsjednik stranke, Koprivničanac Dražen Keleminec, a sabor je sazvao u Društvenom domu na Vinici.

Prije toga, članovi stranke okupili su se u središtu Koprivnice gdje su podno novoizgrađenog spomenika braniteljima na Florijanskom trgu zapalili svijeće poginulim hrvatskim braniteljima, a potom, malo dalje, i Rafaelu Bobanu, ustaškom pukovniku i generalu Hrvatskih obrambenih snaga. Boban je od 1943. do 1945. živio upravo na koprivničkom Florijanskom trgu te odatle zapovijedao Koprivnicom, a ovdašnje ga stanovništvo pamti ponajviše po strijeljanju civila i borbi za Koprivnicu u listopadu 1944., kada je odbio partizanski napad.

Bobanova sudbina nije poznata, kao ni mjesto njegovog posljednjeg počivališta, no Keleminec je još u prosincu prošle godine, prilikom postavljanja kratkotrajne spomen-ploče Bobanu, istaknuo kako je za njega i članove njegove stranke Bobanov grob upravo u Koprivnici, u jugozapadnom uglu parka na Florijanskom trgu.

Članovi stranke potom su se uputili na Vinicu. Spomenimo i kako je, u memorandumu poslanom uoči sabora policiji i medijima, Keleminec najavio kako će na sabor pokušati doći i naoružane osobe povezane s HSP-om Danijela Srba te pokušati “razoriti” A-HSP.

zatvori