Petak, 26. travnja 2024.

DI BUMO JELI? Dva ugostitelja javila se da žele hraniti studente

Posao organiziranja studentske prehrane u Koprivnici žele obavljati dva ugostitelja, doznajemo od prorektora Sveučililšta Sjever Maria Tomiše.

Ne želeći potvrditi da je riječ o Hotelu i KTC-u, Tomiša nam je rekao da su ponude u neotvorenim kovertama proslijeđene resornom ministarstvu:

Slijedeći korak je da Ministarstvo od kojeg očekujemo da što prije reagiraju i da krenu u redovitu proceduru provjere i odabira kandidata za nuđenje usluge studentske prehrane.

Na upit kad će biti poznato tko će organizirati studentsku prehranu u Koprivnici, prorektor Tomiša je odgovorio:

Mislim da nam je zajednički interes – i Sveučilištu i studentima i ministarstvu, da to bude što prije. To je u rukama ministarstva, koje je zaprimilo koverte i nadam se da će što prije reagirati. No o tomu bi ipak trebalo pitati njih.
– Kad kažete što prije, mislite li na početak nove akademske godine ili već na ovo ljeto?
– Ne, ne, ja mislim i nadam se puno prije. Ako budu zadovoljni pristiglim ponudama, nadam se da će studentska prehrana u Koprivnici početi puno prije od ovoga što ste vi naveli.

Tomiša podsjeća da se ugovor o organiziranju studentske prehrane sklapa na godinu dana. Istovremeno i samo Sveučilište Sjever intenzivno radi na projektu izgradnje studentske menze.

Tomiša vjeruje da će u slijedećih mjesec dana ishoditi građevinsku dozvolu, a potom slijedi zatvaranje financijske konstrukcije. O osiguravanju potrebnog novca ovisi i brzina realizacije tog projekta, zaključio je prorektor Tomiša.

zatvori