Utorak, 16. travnja 2024.

Branitelji: Želimo državni vrh na otvorenju spomenika, Grad: Tamo se nitko ne javlja

Još je neizvjesno kada će biti svečanost otkrivanja spomenika Hrvatskoj slobodi što je izgrađen na koprivničkom Florijanskom trgu.

Naime, Odbor za branitelje odlučio je na sjednici održanoj 9. svibnja da će otkrivanje spomenika biti za Dan državnosti, odnosno dan ranije (24. lipnja) jer s punim pravom očekuju dolazak najviših državnih dužnosnika.

Predsjednik Odbora Ivica Jurenec rekao je Dravi.info koga žele na svečanosti u Koprivnici:

Naravno da očekujemo predsjednicu države, predsjednika Sabora, predsjednika Vlade. To su naše potpuno legitimne želje, da ne kažem i zahtjevi. Je li gradska vlast u stanju to ishoditi? Mi smo uglavnom u mirovinama i mi bismo to mogli napraviti, ali nas više nitko ne treba za menadžere pa nek’ to izvole raditi oni koji su za to plaćeni.

Gradska je uprava, kao i obično, odradila sve što je Odbor za branitelje tražio, rekao je Dravi.info pročelnik Darko Ledinski. Kao tehničko tijelo Odbora za branitelje, zaposlenici Gradske uprave odgovornima su proslijedili i zahtjeve za dolazak na otkrivanje spomenika, kaže Ledinski:

To što nema odgovora iz Ureda predsjednice, Vlade i Sabora zaista nije krivnja Gradske uprave. Svaki dan svjedočimo kako funkcionira i Hrvatska vlada i Hrvatski sabor. Takva je vjerojatno i ova situacija u kojoj još čekamo odgovore kako bismo se mogli veseliti jednom izuzetnom događaju.

I dok Jurenec optužuje Gradsku upravu za destrukciju organiziranja otkrivanja spomenika, pročelnik Ledinski izražava žaljenje zbog takvog stava jer da je, kaže, bilo destrukcije, Grad ne bi uložio velik novac da upravo braniteljima u slavu uredi jednu od najljepših lokacija u gradu.

zatvori