Četvrtak, 25. travnja 2024.

BOLJE SUTRA Počeli kao ‘crkveni miševi’, a sad otvaraju hostel

Udruga osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice jučer je proslavila 13. rođendan.

Udruga je to koja danas zapošljava četiri osobe, u kojoj su samo u protekloj godini 22 volontera odradila 1563 volonterska sata i koja izvore financiranja, osim u lokalnoj samoupravi, pronalazi u Europskom socijalnom fondu, državnom proračunu te različitim mjerama i savezima.

U planu im je i zapošljavanje još jedne mlade osobe, a sve su to postigli upornim i timskim radom. – Mi se znamo šaliti da smo počeli kao crkveni miševi, bez ičega. Samo nam je Crveni križ dao jedan stol i jedan ormar. Upornim i timskim radom, jer to nije rad samo jedne osobe, i vizijom postigli smo sve ovo. Puno je ljudi uključeno u naš rad, predsjednica je slučajno lokomotiva, ali iza naših postignuća stoji uporan rad i ne samo u radno vrijeme, često kada se pišu projekti je jedan ili dva u noći – rekla je Dravi info predsjednica Udruge Marija Mraz, koja se prisjetila i početaka rada.

Marija Mraz. Foto: Nela Carek
Marija Mraz. Foto: Nela Carek

Udruga je u petak održala i redovitu izvještajnu skupštinu za 2015. godinu na kojoj se predsjednica osvrnula na provedene projekte u protekloj godini. Samo neki od njih bili su “Ja sam promjena – volontiram”, “Moj izbor je NE nasilju”, “INCLUSIA – Podrška, asistencija i kvaliteta” i projekt osobne asistencije.  – Jako smo zadovoljni rezultatima. Kad su se napravile sve analize, od onih financijskih pa do provedenih aktivnosti, možemo biti jako zadovoljni unatoč krizi koja je prisutna svugdje – zaključila je predsjednica Mraz.

Planova za budućnost imaju napretek. Jedan od najvećih je otvaranje hostela koji će biti prilagođen osobama s invaliditetom u kojem će takve osobe i raditi. Na taj način, prema riječima predsjednice Mraz, postepeno će riješiti nezaposlenost svih osoba s invaliditetom u našem gradu.

Volonteri Udruge "Bolje sutra" slove za najaktivnije u gradu. Snimio Marko Posavec.
Volonteri Udruge “Bolje sutra” slove za najaktivnije u gradu. Zlatni vol 2015., snimio Marko Posavec.
zatvori