Petak, 29. ožujka 2024.

BK ROTOR Vikend dobrih rezultata, ali i biciklističkih nesreća

Biciklisti koprivničkog kluba Rotor imat će po čemu pamtiti protekli vikend. Osim što su uspješno sudjelovali na čak dvije utrke – u Prelogu i Sisku, iskusili su i onu drugu stranu biciklizma – nesreće i nezgode.

Koprivnički biciklisti u subotu su sudjelovali na tradicionalnom Priločkom maratonu u Prelogu. Na kraćem, brdskom od 80 km najbolji koprivnički vozač, inače reprezentativac Ozren Komlenac na cilj je stigao peti dok su ostali koprivnički biciklisti Žarko Ilibašić i Božidar Stručić stigli na cilj u grupi prvih 20.

Preložani su prvi puta organizirali i veliki cestovni maraton od 160 km. I u toj su utrci koprivnički biciklisti postigli izvrsne rezultate. Nakon devet sati vožnje, Rotorovci Igor Radmilović i Berislav Slukić na cilj su stigli osmi i deveti. Odmah za njima, na desetom mjestu je još jedan Koprivničanac – Karlo Kosnica, koji je nastupio kao individualac jer nije član nijednog kluba. Dobre rezultate postigao je i ostatak rotorovaca. Marko Vajdić i Davor Karas, Damir Podreški kroz cilj su prošli kao 20., 22. i 23.

Ustupio BK Rotor.
Ustupio BK Rotor.

Četvorica Rotorovaca – Branislav Buhić, Siniša Herman, Vedran Veršić i Nino Berta u nedjelju su nastupili na cestovnom biciklističkom maratonu Tri rijeke u Sisku. Na cilj su stigli u prvoj grupi od 20 vozača, a osim dobrog rezultata bogatiji su i za novo iskustvo. Usprkos dobroj organizaciji, u Sisku su proživjeli i onu drugu stranu biciklizma, rekao nam je predsjednik Rotora Siniša Herman:

Da, bilo je padova, ali to su stvari koje se događaju u sportu. Imali smo u toj prvoj grupi cijelo vrijeme pratnju službenog vozila, i policije i motorista tako da nije bilo problema. No vi ste u toj utrci na svoju odgovornost sudionik u prometu i ne možete utjecati na druge. Na 80. kilometru utrke bio je prvi potencijalni problem. Vozač vrlo lijepog crvenog mercedesa bosanskih registracijskih oznaka presjekao je put koloni od tridesetak vozila. Mi smo naglo kočili, popadali smo poput domina. Trojica naših vozača osim Branislava Buhića to su uspjeli izbjeći jer su vozili u sredini. Buhić je naletio na grupu koja je padala, no na sreću nije mu bilo ništa pa je uspio nastaviti.

Sam Herman u finišu utrke prošao je puno gore:

Pred sam cilj utrke dogodilo se ono što je za očekivati, a to je da je u šprintu za pobjedu na nekih 500 metara prije cilja bio zavoj od 90 stupnjeva ulijevo. U tom zavoju mi je vozač s lijeve strane oduzeo prednost, odgurnuo me desno gdje sam udario u jedan zid i završio bez svijesti i na hitnoj. Sva sreća, ništa se nije strašno dogodilo, potrebna je operacija ramena, ali ipak se nije ništa strašno dogodilo.

I tako su nezgodama usprkos u Rotoru ipak zadovoljni jer rezultati od prošlog vikenda najavljuju nove dobre rezultate u sezoni što je pred njima.

zatvori