Srijeda, 24. travnja 2024.

‘Biciklini’ nastupili na reliju oldtimera u Sloveniji

Članovi koprivničkog Old timer kluba ‘Biciklin’ sudjelovali su na manifestaciji ’14. Rally s starodobnimi kolesi in starodobnimi kolesi z motorjem’ u Beltincima u Sloveniji.

Biciklini su inače još 2005. godine potpisali sporazum o dugoročnoj suradnji s Društvom ljubiteljev starih koles “Dimek” iz Beltinaca, a tom su se sporazumu pridružili i Općina Beltinci i Grad Koprivnica. Članovi koprivničkog old timer kluba od tada sudjeluju na spomenutom reliju. Uvjet za sudjelovanje je posjedovanje bicikla ili motora starijeg od pola stoljeća, a sudionici su odjeveni u starinsku odjeću. Vozi se rekreativna vožnja na kojoj sudjeluje 250 do 300 ljubitelja starih bicikala.

Tako je i na ovogodišnjem reliju nastupilo preko 250 biciklista iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Austrije. Među njima je bilo i 38 članova koprivničkog ‘Biciklina’ koji su tako promovirali svoj klub, Koprivnicu i koprivničku priču o biciklu. Manifestacija je imala i kulturni program uz ponudu tradicionalnih jela, čemu se pridružio i ‘Biciklin’ sa svojom putujućom kuhinjom.

Ujedno, ‘Biciklini’ su sve sudionike pozvali da se odazovu 11. Festivalu biciklističke rekreacije koji će se održati 3. i 5. lipnja u Koprivnici.

zatvori