Srijeda, 24. travnja 2024.

Anamaria Gugić novo je pojačanje Podravke Vegete

Anamaria Gugić novo je pojačanje Podravke Vegete. Ljevoruka Sinjanka potpisala je ugovor s našim klubom na godinu dana s mogućnošću produljenja za još jednu dodatnu godinu.

Anamaria igra na poziciji desnog vanjskog, a u Koprivnicu dolazi iz riječkog Zameta. Dvadesetčetverogodišnjakinja je prošla sve uzrasne selekcije naše reprezentacije, a trener Podravke i Hrvatske Goran Mrđen u nekoliko navrata ju je zvao i u seniorsku reprezentaciju.

Novu igračicu predstavila nam je direktorica kluba Božica Palčić koja je osim pojačanja u igračkom smislu tražila i karakternu osobu:

Odlučili smo se za Anamariju s obzirom na to da nam Lana Franković odlazi. Mislim da je, prije svega, OK cura. Nama je bilo važno ne samo da bude dobra igračica i potencijal već i da je dobra osoba, osoba koja se može uklopiti u svlačionicu i koja će odmah normalno sa suigračicama funkcionirati. Mislim da je apsolutno otvorena, vesela i vedra, a mi takve igračice volimo.

Snimio Luka Šarlija.
Snimio Luka Šarlija.

Anamaria je zadnje tri godine provela u riječkom Zametu, a prije toga je igrala u rodnom Sinju. Ipak, ni Zamet ni Sinj se ne mogu mjeriti s najboljim rukometnim klubom u državi.

U Hrvatskoj je Podravka oduvijek broj jedan u rukometu i kad ona zove to se ne odbija. Također, igraju se i europska natjecanja što je korak naprijed za mene, novi izazov. Smatram da svaka rukometašica u svojoj karijeri, prije svega, želi postati reprezentativka, a nakon toga i igrati Ligu prvakinja.

Podsjetimo, osim Anamarije za Podravku je već potpisala Ana Debelić, pivot Lokomotive, a iz kluba najavljuju još jedno pojačanje i to na mjestu krila. Najizglednije ime je Nikolina Zadravec iz varaždinske Koke koja bi trebala zamijeniti Anu Nikšić koja će pauzirati od rukometa zbog trudnoće.

zatvori