Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Agilni Koprivničanac Željko Šemper najavljuje nastavak borbe za umirovljenička prava

Koprivničanac Željko Šemper ponovo je izabran za člana Predsjedništva Hrvatske stranke umirovljenika.

Kako je priopćeno, za dva mjesta u tom stranačkom tijelu, bilo je šest kandidata, a najviše glasova osvojio je agilni koprivnički umirovljenik.

Šemper je automatski postao i članom Središnjeg odbora stranke, a da ga cijene pokazali su i u Matici umirovljenika Hrvatske koja ga je delegirala za člana Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe što djeluje pri Vladi Republike Hrvatske.

Na upit Drave.info Šemper je rekao da nastavlja voditi brigu o rješavanju problema u mirovinskom sustavu kojih još uvijek ima. Prvenstveno je usmjeren na dva projekta – obiteljske mirovine i drugi mirovinski stup. Osim toga, nastavlja pratiti statističke podatke Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te redovito ažurirati sve podatke u bazi koju si vodi već 15 godina.

A da se u Koprivnici dobro radi, potvrdio je i izbor Dragice Šalamon u Nadzorni odbor stranke. Recimo i da su u koprivničkom HSU-u zadovoljni jer su na ovom području prikupili 4.160 potpisa protiv poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja. To je 4% od 105.835 ukupno prikupljenih potpisa u Hrvatskoj, a svi zajedno su doprinijeli da ministar zdravlja odgodi poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja, zaključili su u ovdašnjem HSU-u.

zatvori