Utorak, 26. ožujka 2024.

Legrađani prekinuli veliki niz Molvaraca

Odigran je prvi susret 18. kola Prve županijske nogometne lige. U odličnom dvoboju u Legradu gdje je domaći Graničar igrao protiv Mladosti iz Molvi vidjeli smo čak šest pogodaka.

Odlično su prvo poluvrijeme otvorili Legrađani i već su u uvodnih pola sata imali prednost od dva pogotka, golovima Horvata iz penala i Ganžulića koji je smireno, na drugoj stativi, zabio jedan prizeman ubačaj Vađuna. Ipak, do kraja poluvremena gosti su preuzeli konce igre te su uspjeli smanjiti rezultat odličnim udarcem Marića s dvadesetak metara.

Baš kako je završilo prvo poluvrijeme tako se nastavilo i drugo. Gosti su dominirali i napadali te iz jedne odlične akcije zabili izjednačujući pogodak. Vrhunsku dijagonalu odigrao je Ban, lopta je došla do Jagića koji ju dodaje do Bolteković Tkalca, a on majstorskim udarcem s 25 metara zabija eurogol. Golman Ružić mogao je samo pogledom ispratiti loptu. I onda, kada se mislilo da će gosti u potpunosti preokrenuti utakmicu, Legrađani iz dvije odlične akcije zabijaju dva gola i odnose sva tri boda. Strijelci pobjedonosnih pogodaka bili su Vađun i Zelenc.

– Bila je ovo vrlo bitna utakmica za nas kako bismo uhvatili priključak vrhu. Ušli smo vrlo motivirano u utakmicu što smo opravdali sa dva brza gola. Kasnije smo pali što su gosti znali iskoristiti, no mogu biti ponosan na svoju ekipu koja je pokazala karakter te smo na kraju zasluženo pobijedili. Čestitke gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri, a mi, nadam se, u istom tempu nastavljamo dalje – rekao nam je strijelac drugog pogotka i miljenik legradske publike, Tomislav Ganžulić.

18. kolo Prve lige nastavlja se sutra, a parovi su slijedeći:

Prva ŽNL – 18. kolo

Subota, 9. travnja
16:00
Legrad: Graničar – Mladost (Molve) 4:2

Nedjelja, 10. travnja
10:00
Đelekovec: Osvit – Mladost (Kloštar Podravski)
15:00
Gola: Fugaplast – Sloga
16:00
Novigrad Podravski: Drava – Križevci
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Panonija
Ždala: Prekodravac – Tehničar 1974
Podravske Sesvete: Drava – Bratstvo

zatvori