Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Kako je bilo na terenima u Legradu, Đelekovcu i Novigradu Podravskom

Odigrane su utakmice 18. kola Prve i Druge županijske nogometne lige. U Prvoj vrijedne pobjede ostvarili su Legrad i Fugaplast, a sesvetska Drava novim je porazom postala glavni konkurent Peterancu i Prekodravcu za ispadanje. U Drugoj ligi Starigrad je ostvario i petu pobjedu u nizu, a Tehnika se nakon novog kiksa počela opraštati od borbe za sam vrh. Krenimo redom.

Prvu utakmicu 18. kola igrali su u Legradu Graničar i Mladost iz Molvi. U odličnoj utakmici domaćin je slavio rezutatom 4:2 i tako nanio prvi poraz Molvarcima.

Prvu nedjeljnu utakmicu igrali su u Đelekovcu Osvit i Mladost iz Kloštra Podravskog. Baš kao i u Legradu, gledala se odlična utakmica sa šest golova u kojoj su domaćin i gost podijelili bodove rezultatom 3:3.

Lider prvenstva, Tehničar, ostvario je još jednu pobjedu ovog puta protiv Prekodravca rezutatom 1:3. Derbi začelja igrao se u Sesvetama gdje je Bratstvo ostvarilo iznimno važnu pobjedu: gosti su slavili s rezultatom 2:1 i na taj način gurnuli Sesvećane u veliku borbu za opstanak.

Prvi poraz u nastavku prvenstva doživjela je i posljednjeplasirana Panonija: bolji od Peterančana bio je Tomislav iz Sv. Ivana Žabna s 1:0. U Goli su igrali Fugaplast i Sloga, a domaćin je osvojio tri boda rezultatom 2:1. Vrlo bitna je ovo bila pobjeda za domaćine koji su se eventualnim današnjim porazom mogli naći u opasnoj situaciji u donjem dijelu tablice.

Posljednja utakmca Prve lige igrala se u Novigradu Podravskom. Po prvi puta bez trenera Želimira Mešnjaka, Drava je izgubila od Križevaca rezultatom 0:1.

2. ŽNL

U drugoj ligi Tehnika je napravila još jedan kiks: ovoga puta nisu uspjeli dobiti hlebinsku Lipu. Rezultat 1:1 zasigurno neće zadovoljiti apetite navijača “građevinara” koji su se nakon današnje utakmice polako počeli opraštati od borbe za sam vrh.

Drnje je nastavilo dominirati ligom. Danas su bili bolji od Reke 2:0. Jedini preostali konkurent za naslov, Ferdinandovac, slavio je u Mokricama Miholečkim. U utakmici prepunoj golova gosti su slavili rezultatom 3:2. Starigrad je nastavio svoj stopostotan niz u proljetnom dijelu te je ovaj put slavio protiv Miklinovca s 1:0.

GOŠK je u Gotalovu slavio protiv Sigećana rezultatom 3:2 u utakmici u kojoj su imali čak dva kaznena udarca. U ostalim susretima, u derbiju začelja Bregi su razbli Polet sa 7:2, a Viktorija je na domaćem terenu bila bolja od Herešina rezultatom 5:2.

Rezultati
Prva ŽNL – 18. kolo

Legrad: Graničar – Mladost (Molve) 4:2
Đelekovec: Osvit – Mladost (Kloštar Podravski) 3:3
Gola: Fugaplast – Sloga 2:1
Novigrad Podravski: Drava – Križevci 0:1
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Panonija 1:0
Ždala: Prekodravac – Tehničar 1974 1:3
Podravske Sesvete: Drava – Bratstvo 1:2

Druga ŽNL – 18. kolo

Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Ferdinandovac 2:3
Koprivnica: Tehnika – Lipa 1:1
Starigrad: Starigrad – Miklinovec 1:0
Reka: Reka – Tomislav (Drnje) 0:2
Vojakovac: Viktorija – Omladinac 5:2
Glogovnica: Polet – Mladost (Koprivnički Bregi) 2:7
Gotalovo: GOŠK – Mladost (Sigetec) 3:2

Treća ŽNL Koprivnica – 16. kolo

Cvetkovec: Tehničar 1974 – Sabarija 7:0
Koprivnica: Zagorec – Jedinstvo 1:5
Koledinec: Jadran Galeb – Podravec 2:7
Zablatje: Udarnik – Drava (Selnica Podravska) 0:2
Rasinja: Rasinja – Močile 1:1

Treća ŽNL Đurđevac – 12. kolo

Prugovac: Prugovac – Mladost (Podravske Sesvete) 10:2
Čepelovac: Vinogradar – Repaš 1:3
Kozarevac: Bušpan – Rudar (Glogovac) 2:5
Šemovci: Bilogorac – Bilogora 0:1
Mičetinac: Mičetinac – Graničar (Novo Virje) 0:0

Treća ŽNL Križevci – 16. kolo

Bočkovec: Dragovoljac – Ruševac 7:0
Sv. Petar Čvrstec: Čvrstec – Prigorje 6:1
Miholec: Ratar – Mladost (Veliki Raven) 3:1
Sokolovac: Sokol – Gornja Rijeka 0:4
Križevci: Radnički – Kalnik 4:5

zatvori