Četvrtak, 28. ožujka 2024.

ŽNL Novigraci dočekuju Križevce i opraštaju se od Mešnjaka, Osvitu dolaze Kloštrani

Pred nama je 18. kolo Prve županijske nogometne lige, a program počinje već sutra kada u Legrad dolaze Molvarci koji u četiri proljetna kola imaju maksimalnih dvanaest osvojenih bodova.

Ostatak utakmica na rasporedu je u nedjelju. Derbi kola igra se u Novigradu gdje će snage odmjeriti Drava i Križevci. Bit će to oproštajna utakmica Novigradaca s trenerom Želimirom Mešnjakom koji je preuzeo klupu trećeligaša Koprivnice.

Još jedna zanimljiva utakmica igra se u Đelekovcu. Osvit, koji je u prošlom kolu pomalo neočekivano izgubio u Kunovcu, tražit će iskupljenje protiv drugoplasiranog Kloštra.

U Sesvetama se igra derbi začelja – Drava protiv Bratstva, a obje ekipe imaju imperativ pobjede kako bi se odmaknule od pozicija koje ih vode u Drugu ligu.

U ostalim susretima Fugaplast će biti domaćin Slogi, u Žabnu igraju Tomislav i Panonija, a lider prvenstva Tehničar gostuje kod Prekodravca, još jedne ekipe koja je lošim proljetnim rezultatima zakomplicirala svoj život i ostanak u Prvoj ligi.

Utakmica u Legradu igra se u subotu u 16 sati, a nedjeljni raspored donosi nam tri različita termina utakmica. U Đelekovcu se igra od 10, u Goli od 15, a sve ostale utakmice igraju se od 16 sati.

Druga ŽNL

Osim prvoligaških, ovog vikenda čekaju nas zanimljive utakmice i u Drugoj ligi. Nakon kikseva Ferdinandovca i Tehnike u prošla dva kola Drnje je ostalo samo na vrhu ljestvice te sada ima četiri boda ispred najbližeg pratitelja.

Sve utakmice igraju se u nedjelju, a prva na rasporedu je u Mokricama Miholečkim gdje od 15 sati igraju Hrvatski bojovnik i Ferdinandovac.

Ostale utakmice na rasporedu su od 16 sati. Derbi se igra u Reki gdje će domaćin igrati protiv Drnja te će pokušati zakomplicirati borbu za vrh. Tehnika koja je u prošlom kolu izgubila od Starigrada na Gradskom stadionu igra protiv Lipe, a želi li ostati u borbi za Prvu ligu pobjeda je imperativ.

Navijači Starigrada sigurno žale što njihovi igrači nisu u ovakvoj formi igrali prvi dio sezone jer bi sada sigurno bili jedan od glavnih konkurenata Drnjančanima. Nakon četiri pobjede u nizu novi zadatak ih očekuje na domaćem terenu protiv Miklinovca.

U derbiju začelja igraju Polet i Bregi, a ova utakmica posljednji je vlak za obje ekipe ukoliko žele ostaviti malu nadu za ostankom u ligi. Ostali susreti donose dvoboje Viktorije i Herešina te GOŠK-a i Sigeca.

Prva ŽNL – 18. kolo

Subota, 9. travnja
16:00
Legrad: Graničar – Mladost (Molve)

Nedjelja, 10. travnja
10:00
Đelekovec: Osvit – Mladost (Kloštar Podravski)
15:00
Gola: Fugaplast – Sloga
16:00
Novigrad Podravski: Drava – Križevci
Sv. Ivan Žabno: Tomislav – Panonija
Ždala: Prekodravac – Tehničar 1974
Podravske Sesvete: Drava – Bratstvo

Druga ŽNL – 18. kolo

Nedjelja, 10. travnja
15:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Ferdinandovac
16:00
Koprivnica: Tehnika – Lipa
Starigrad: Starigrad – Miklinovec
Reka: Reka – Tomislav (Drnje)
Vojakovac: Viktorija – Omladinac
Glogovnica: Polet – Mladost (Koprivnički Bregi)
Gotalovo: GOŠK – Mladost (Sigetec)

Treća ŽNL Koprivnica – 16. kolo

Nedjelja, 10. travnja
16:00
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Sabarija
Koprivnica: Zagorec – Jedinstvo
Koledinec: Jadran Galeb – Podravec
Zablatje: Udarnik – Drava (Selnica Podravska)
Rasinja: Rasinja – Močile

Treća ŽNL Đurđevac – 12. kolo

Nedjelja, 10. travnja
16:00
Prugovac: Prugovac – Mladost (Podravske Sesvete)
Čepelovac: Vinogradar – Repaš
Kozarevac: Bušpan – Rudar (Glogovac)
Šemovci: Bilogorac – Bilogora
Mičetinac: Mičetinac – Graničar (Novo Virje)

Treća ŽNL Križevci – 16. kolo

Nedjelja, 10. travnja
16:00
Bočkovec: Dragovoljac – Ruševac
Sv. Petar Čvrstec: Čvrstec – Prigorje
Miholec: Ratar – Mladost (Veliki Raven)
Sokolovac: Sokol – Gornja Rijeka
Križevci: Radnički – Kalnik

zatvori