Subota, 20. travnja 2024.

ŽUPANIJSKI NOGOMET Drugoligaški susreti donose nam dva gradska derbija

Pred nama je još jedan zanimljiv nogometni vikend u Prvoj županijskoj ligi. Prošlo kolo donijelo je potpunu komplikaciju na dnu ljestvice te su sada između desetoplasiranih Molvi i posljednje Panonije samo dva boda razlike. No, krenimo redom.

17. kolo otvaraju dvije subotnje utakmice. Nakon uvjerljive pobjede protiv Kunovca u prošlom kolu, vodeći Tehničar pred sobom ima još jedan lagan zadatak. U goste im dolazi sesvetska Drava koja se nakon lošeg otvaranja proljetnog dijela prvenstva profilirala u jednog od glavnih kandidata za ispadanje. Druga utakmica subotnjeg programa igra se u Križevcima gdje će igrati susjedi na tablici, četvrti protiv petog, Križevci protiv Legrada.

Nedjeljni program nudi nam pet utakmica. Bratstvo, koje još uvijek čeka svoje prve bodove u nastavku prvenstva, dočekat će mlade Đelekovčane. Dva najugodnija iznenađenja proljeća sigurno su Molve i Panonija. Nakon katastrofalnog prvog dijela sezone obje su momčadi napravile pravo malo čudo te osvojile devet bodova u tri proljetna kola. Molvarci u nedjelju dočekuju Žabno, a Panonija u Peterancu dočekuje ekipu punu bivših Panonijaša, poput Volfa, Sabolića i Galinca – Fugaplast.

U Kloštru Podravskom igraju Mladost i novigradska Drava koje će odmjeriti snage u borbi za drugo mjesto, a posljednja utakmica 17. kola igra se u Ivancu gdje će Sloga igrati protiv Prekodravca.

Druga ŽNL

Ovog vikenda na rasporedu je i 17. kolo Druge županijske nogometne lige. Sve je očitije da Bregi i Polet ne mogu pratiti korak s konkurentima te da će do kraja sezone ostati prikovani za dno, dok na vrhu tablice ne nedostaje uzbuđenja. Drnje i Tehnika su unutar dva boda, a ni trećeplasirani Ferdinandovac, koji je kiksao u prošlom kolu, nije se odrekao borbe za Prvu ligu.

Kolo otvaraju u subotu Miklinovec i Reka. Miklinovčani nakon tri pobjede iz tri susreta žele nastaviti svoj uspješan niz, no to im nimalo neće biti lako protiv gostiju iz Reke koji su u prošlom kolu pružali odličan otpor Tehniki.

Ostali susreti na rasporedu su u nedjelju. Najzanimljivija utakmica dana igra se na umjetnoj travi Gradskog stadiona gdje će u derbi susretu kola snage odmjeriti Tehnika i Starigrad. Obje ekipe su na stopostotnom učinku u ova tri kola, a posebno ohrabreni u utakmicu ući će gosti koji su u prošlom kolu ostvarili veliku pobjedu protiv Ferdinandovca.

Lider prvenstva ne bi trebao imati problema protiv Vojakovčana dok će se za poraz u prošlom kolu Ferdinandovac željeti iskupiti na svom terenu protiv Lipe. U ostalim susretima 17. kola Mladost u Sigecu igra protiv Hrvatskog bojovnika, Herešinčani će nove bodove loviti protiv Poleta, a u Bregima će snage odmjeriti Mladost i GOŠK.

Sve su utakmice na rasporedu od 16 sati.

Prva ŽNL – 17. kolo

Subota, 2. travnja
16:00
Cvetkovec: Tehničar 1974 – Drava (Podravske Sesvete)
Križevci: Križevci – Graničar (Legrad)

Nedjelja, 3. travnja
16:00
Kunovec: Bratstvo – Osvit
Koprivnički Ivanec: Sloga – Prekodravac
Peteranec: Panonija – Fugaplast
Molve: Mladost – Tomislav (Sv. Ivan Žabno)
Kloštar Podravski: Mladost – Drava (Novigrad Podravski)

Druga ŽNL – 17. kolo

Subota, 2. travnja
16:00
Koprivnica: Miklinovec – Reka

Nedjelja, 3. travnja
16:00
Sigetec: Mladost – Hrvatski bojovnik
Koprivnički Bregi: Mladost – GOŠK
Herešin: Omladinac – Polet
Drnje: Tomislav – Viktorija
Koprivnica: Tehnika – Starigrad
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Lipa

Treća ŽNL Koprivnica – 15. kolo

Nedjelja, 3. travnja
10:00
Botinovec: Rudar – Zagorec
16:00
Koprivnica: Močile – Tehničar 1974
Podravska Selnica: Drava – Rasinja
Torčec: Podravec – Udarnik
Pustakovec: Jedinstvo – Jadran Galeb

Treća ŽNL Đurđevac – 11. kolo

Nedjelja, 3. travnja
15:00
Novo Virje: Graničar – Prugovac
Gornja Velika: Bilogora – Mičetinac
Repaš: Repaš – Bušpan
16:00
Glogovac: Rudar – Bilogorac
Podravske Sesvete: Mladost – Vinogradar

Treća ŽNL Križevci – 15. kolo

Nedjelja, 3. travnja
16:00
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Radnički
Veliki Raven: Mladost – Sokol
Sv. Petar Orehovec: Prigorje – Ratar
Ruševac: Ruševac – Čvrstec
Carevdar: Mladost – Dragovoljac

zatvori