Srijeda, 24. travnja 2024.

ZELENA ČISTKA Subota je jedan dan za čišći okoliš

Koprivnica će se i ove godine, šestu godinu za redom, uključiti u Zelenu čistku – najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj. Akcija čišćenja se u cijeloj Hrvatskoj provodi sutra, a Koprivničanci će čistiti šumu Dugačko brdo, Šalovicu, Močinjak i Oskoruš.

Koji su ciljevi akcije, podsjetio je koordinator Zelene čistke Zdenko Lončarić.

Ciljevi Zelene čistke su podizanje ekološke svijesti kod građana i činjenica da smo ovaj svijet posudili od svoje djece. Drugi cilj je povezivanje fizičkih i pravnih osoba s Komunalcem, da svaka osoba besplatno može zbrinuti sav otpad. Tu je i to volontersko druženje osoba istih ekoloških svjetonazora i na kraju da si očistimo vidike u prirodi u kojima volimo provoditi slobodno vrijeme.

Grad Koprivnica, Hrvatske šume i inicijativa građana koju čine ekološki osviještene udruge kao što su Planinarsko društvo BILO, Kopriva i mnoge druge pozivaju sve građane da im se pridruže u pokretu za ljepši grad u kojem živimo. Uz to, građanima koji žele sudjelovati, savjetuju da dođu obučeni u dugu odjeću i čvrstu obuću te da ponesu zaštitne rukavice.

Akcija čišćenja počinje u 9 sati, a sva mjesta okupljanja možete pronaći ovdje.

zatvori