Srijeda, 27. ožujka 2024.

ZELENA ČISTKA: Jedan dan za čist okoliš

Zelena čistka – Let’s do it Croatia! Zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

U tijeku je šesta godina inicijative građana grada Koprivnice za ljepši nam i osvješteniji grad u kojem živimo. Od inicijative građana u suradnji sa Gradom Koprivnicom i Hrvatskim šumama Zelena čistka prerasla je u pokret za ljepši grad u kojem živimo.

Grad Koprivnica, Hrvatske šume i inicijativa građana, koju čine ekološki osviještene udruge kao što su Planinarsko društvo BILO, Planinarsko društvo Pevec, Biciklistički klub ROTOR, Udruga Kopriva, Izviđači Kamengrad, Šumarsko društvo, Pčelarska udruga LIPA Koprivnica, Old timer klub BICIKLIN, pozivaju vas da se pridružite Zelenoj Čistki koja će se održati u subotu 23. travnja 2016 godine.

Lokacije koje se čiste su šuma Dugačko brdo (okupljanje kod Planinarske kuće Rudi Jurić), Šuma Šalovica i Močinjak (okupljanje kod Pastoralnog doma Blaženog Alojzija Stepinca) i MO Reka – Šuma Oskoruš (okupljanje kod Društvenog doma Reka).

Akcija čišćenja počinje u 9 sati, a na mjesto čišćenja poželjno je doći 10-ak minuta ranije.

Svi građani koji žele sudjelovati u Zelenoj čistki moraju doći adekvatno obučeni što podrazumijeva dugu odjeću i čvrstu obuću. Poželjno je da sa sobom ponesu i zaštitne rukavice.

Dođite i budite dio globalnog pokreta za ljepši grad u kojem živimo i pridružite se Zelenoj čistki u subotu 23. travnja 2016. godine.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

zatvori