Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Veterani Đurđevca preuzeli vrh, Prigorje odustalo od natjecanja

Iza nas je još jedno kolo Prve i Druge veteranske nogometne lige. Za najveće iznenađenje kola pobrinula se Koprivnica koja je svladala dotadašnjeg lidera prvenstva, đelekovečki Osvit. No, krenimo redom.

Prvu utakmicu kola igrali su u Kloštru Mladost i Križevci, a dvoboj dviju ekipa sredine ljestvice završio je pobjedom domaćina 1:0. U Bregima smo vidjeli najefikasniju utakmicu Prve lige u kojoj su gosti iz Starigrada slavili s 4:3, a golova nije nedostajalo ni u Herešinu gdje je domaćin slavio protiv Panonije s 4:2. Ferdinandovac je svladao Slogu s 4:1, a Đurđevčani su pobjedom nad Legrađanima s 2:0 preuzeli vrh lige nakon što su dočekali kiks Đelekovčana koji su stradali u Koprivnici s visokih 4:1. Ovim rezultatima Đurđevčani su stekli dva boda prednosti ispred Osvita što i nije prevelika bodovna razlika, ali u rukavu imaju i domaću utakmicu za dva tjedna, baš protiv Osvita, u kojoj će moći riješiti pitanje osvajača lige.

U drugoj ligi rezultatskih iznenađenja nije bilo, a najvažnija vijest je da je Prigorje odustalo od natjecanja. Naime, u svojoj ekipi imaju čak osam ozlijeđenih igrača, a Savez ne dopušta registraciju novih tako da su odlučili odustati od natjecanja. Lider prvenstva, Miklinovec, upisao je još jednu laganu pobjedu. Ovog puta s 6:1 bolji su bili od Zagorca. Jadran-Galeb bolji je bio od Sokola s 5:1. Podravac je slavio u Rasinji s 2:1, a Bratstvo je tri boda uzelo na gostovanju kod Sabarije.

zatvori