Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Grad daje Sveučilištu Sjever pravo građenja nad nekoliko zgrada u Kampusu

26. sjednica Gradskog vijeća sazvana je za ponedjeljak u 13 sati. Uz uobičajeno prvu ‘pitanja i prijedloge’, na dnevnom je redu još samo jedna točka: osnivanje prava građenja Sveučilištu Sjever nad nekoliko zgrada u Kampusu.

Prorektor Mario Tomiša pojasnio je Dravi.info zašto Sveučilištu Sjever treba pravo građenja: – Da bi se Sveučilište Sjever moglo dalje razvijati, treba razvijati male studijske programe, znanstvenu i umjetničku djelatnost te infrastrukturu. Da bi se mi kao Sveučilište mogli javljati na razne natječaje koji bi nam omogućili razvoj infrastrukture, moramo imati barem pravo građenja. Stoga smo od Grada Koprivnice i zatražili osnivanje prava građenja nad ovim zgradama u Kampusu. Da sumiram, to nam je podloga da bismo se uopće mogli javljati na natječaje za osiguranje novca za daljnji razvoj infrastrukture.

Zgrade s kućnim brojevima 5, 3 i 2 te livada i javna zgrada s kućnim broj 4 prostori su u kojima Sveučilište Sjever planira urediti prostor za nastavu te laboratorije i istraživačke centre. Još je lani određena zgrada u kojoj će uskoro početi uređenje menze, dok će se na uređenju studentskog doma tek početi raditi, rekao je Tomiša. A s obzirom na strategiju razvoja grada znanja, ne treba dvojiti da će gradski vijećnici dići ruke za odobrenje prava građenja Sveučilištu Sjever.

zatvori