Petak, 29. ožujka 2024.

Tri generacije mladih košarkaša upisale pobjede

Mladi košarkaši Koprivnice proteklog su vikenda ostvarili stopostotan učinak. Uspješne su bile čak tri generacije naših košarkaša – kadeti u prvom kolu regionalnog doigravanja te mlađi kadeti i dječaci do 12 godina u 13. i 7. kolu svojih liga. Krenimo redom.

Kadeti Koprivnice igrali su prvo kolo regionalnog doigravanja u kojemu su pobijedili vršnjake iz Čakovca rezultatom 75:61. Naši košarkaši nisu odigrali dobro prvo poluvrijeme, ali su u nastavku susreta pokazali zašto su prije susreta bili prozvani favoritima te na kraju uvjerljivo slavili. Najistaknutiji pojedinici u redovima Koprivnice bili su Vedriš s 26 poena i Gerić s 18 poena. U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Čakovcu protiv ekipe Međimurja.

Mlađi kadeti su ostvarili uvjerljivu pobjedu protiv vršnjaka iz kluba Bistra-Podravac. Rezultat je bio 65:37, a posebno uvjerljiva je bila zadnja četvrtina koju su naši mladi košarkaši dobili s 26 razlike. Najefikasniji igrač Koprivnice bio je Stajku sa 17 poena.

Najmlađi, dječaci do 12 godina, bili su bolji od ekipe križevačkog Radnika rezultatom 32:25, a čak 19 poena za Koprivnicu postigao je Gregur. U strijelce su se još upisali Strmečki sa sedam i Gašparić s četiri poena.

zatvori