Petak, 19. travnja 2024.

PREDGRUPA JOKSIMOVIĆU Popularni ‘Tragovi’ osvajaju publiku

Oni su mladi, zgodni, zabavni i odlično sviraju i pjevaju – oni su jednom riječju TRAGOVI. Ova nova glazbena atrakcija na našim prostorima publiku osvaja brzinom svjetlosti, a kao dokaz svoje popularnosti posebice među ženskom publikom je i činjenica da su u kratkom vremenu na svojoj facebook stranici sakupili više od 2.700 lajkova.

Ovaj bend kojeg čine Mihael Bogčev, Dejan Petričević, Dario Horvatić, Dominik Šikulec i Kristijan Petrikovski svira većinom zabavnu i pop/rock glazbu stoga nije ni čudo da su među najomiljenijim bendovima za vjenčanja.

Porazgovarali smo s Mihaelom i Kristijanom koji su nam otkrili kako je započela njihova glazbena priča odnosno priča sastava Tragovi? Odakle ime Tragovi?

Mihael: Naša glazbena priča počela je u listopadu 2015. godine kada sam dobio poziv u već tada uigranu ekipu, koja je do tad zajedno svirala 2 godine pod drugim nazivom. Već na prvoj probi smo svi kliknuli i osjetila se prava glazbena pozitiva.

Kristijan: Ime “Tragovi” sinulo mi je kada sam za vrijeme ljetovanja 2015.godine ispunjavao križaljku i taj pojam se nalazio u njoj. Ime je vrlo simbolično i zato nam se svima svidjelo.

Često vas zovu da svirate na vjenčanjima! Volite li više sviranje u klubovima i festivalima ili vam je draže svirati na samom početku nečijeg zajedničkog života?

Mihael: Svaki nastup, bila to svadba ili gaža, ima svoju čar. Na svakom od njih je odlična atmosfera. Razlika je u tome što su svadbe ipak nešto svečanijeg tipa, a na koncertima i gažama još više skačemo i dižemo publiku na noge. Ne mogu se odlučiti koje nam je bolje jer taman kad se zasitimo gaža tad krenu svadbe i obrnuto.

Bend čini 5 mladića koji zasigurno rade dobar posao i prije svega, odlično se zabavljaju. Kako ste se upoznali međusobno i u kakvom ste odnosu kada niste na pozornici?

Mihael: Tako je! Mi se prije svega svi dobro zabavljamo a to se i vidi ako gledate naše nastupe. Još od vremena kada smo svi svirali u različitim bendovima, već tada smo bili prijatelji i glazbeni poznanici. Danas smo najbolji prijatelji i u privatnom životu koji se svakodnevno druže i čuju.

Što je najluđe što vam se dogodilo na gaži? Imate li kakve pikanterije za Dravu Info?

Kristijan: Nakon odrađenog koncerta prošlog ljeta na Šoderici, odlučili smo se za noćno kupanje zajedno sa našom publikom.

tragovi 2

Vjerujem da mnoge naše čitateljice ujedno i vaše obožavateljice zanima vaš ljubavni život? ;)

Kristijan: Naš ljubavni život je vrlo uzbudljiv. Haha, šalimo se. Većinom smo svi u dugim vezama, osim jednog člana benda. Dajemo vam na razmišljanje da pogodite kojeg. ;)

Imate li uzora na hrvatskoj glazbenoj sceni i kako vi gledate na regionalnu glazbenu scenu općenito s obzirom na raširenost narodnjaka i turbofolka? Pitam vas to iz razloga što ste i sami primorani ponekad odsvirati nešto narodno na gažama. Izbjegavate li svirati takvu glazbu ili se ona rado nalazi na vašem repetoaru?

Kristijan: Mislim da je hrvatska glazbena scena vrlo šarolika i siguran sam da ćemo mi uspjeti donijeti nešto novo što će se publici svidjeti.

Mihael: Imamo više uzora pa stoga nećemo ih sad sve nabrajati. Što se tiče raširenosti narodnjaka i turbofolka, takav žanr inače ne sviramo, bez obzira na to što na našim prostorima najviše prolazi baš takva glazba. Dakle, najviše se baziramo na zabavnu i pop-rock glazbu.

Gdje se vidite za 5 godina, a gdje za 25?

Kristijan: Nadamo se da ćemo za 5 godina imati barem jedan hit koji će nas lansirati na domaću i regionalnu scenu. A 25 godina je preveliki vremenski period da bi mogli bilo što predviđati, ali svakako bi voljeli biti poznati bend u regiji.

Dečki, puno hvala na ovom razgovoru i vidimo se na nekom od koncerata u skorijoj budućnosti.

Mihael: Hvala Vama na pozivu i veselimo se nekom idućem druženju. Zadovoljstvo nam je pozvati cijenjenu publiku na neke od naših nadolazećih nastupa: 29.04. i 30.04. Ludbreg, 01.05. Predgrupa Željku Joksimoviću Koprivnica, 07.05. Varaždin, 12.05. Norijada varaždinskih i međimurskih maturanata, 14.05. Čakovec.

“Kako se vratit u realnost nakon onakve fešte sinoc!?! Samo jako! Najbolji ste!! Pozdrav od najvjernijih obožavateljica” ili “ostavili ste tragove…želimo vas opet” samo su neki od komentara koja je obasipana Facebook stranica Tragova, a da komentari ne lažu uvjerite se sami i dođite na neki od njihovih koncerata!

zatvori