Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Tim Kiidie pobijedio u ‘pitchanju’ i osvojio odlazak na SHIFT konferenciju

Tekst: Koprivnički poduzetnik

Nakon dva mjeseca edukacija i razrade ideja u Poduzetničkom inkubatoru Koprivnica, natjecanje u izradi poslovnog plana u sklopu projekta ‘Ready, Steady, Go!’ dobilo je pobjednika. Tim Kiidie i njihov Child Care sistem osvojio je u potpunosti plaćen odlazak na SHIFT konferenciju u Split.

Kiidie čine Damir Lacković, Mario Cesarić te Barbara i Tomislav Črgar. Na natjecanje su se prijavili s idejom razvijanja aplikacije za roditelje koji imaju potrebe za uslugama čuvanja djece izvan radnog vremena vrtića. Korak po korak razvili su Kiidie na kojem i dalje rade kako bi njihova ideja čim prije zaživjela i kako bi je realizirali u potpunosti.

– Odlazak na SHIFT sigurno će nam omogućiti priliku da steknemo važne kontakte i zato nam je iznimno drago što smo pobijedili na ovom natjecanju. Na aplikaciji još moramo dosta raditi i najvažniji nam je uspjeh u pronalasku korisnika i na to smo orijentirani – naglasio je Tomislav koji je ideju tima predstavio u finalu natjecanja.

U žiriju su bili Natalija Kraljić, bankarica za male poduzetnike i obrtnike koja je ujedno i savjetnik za predmetni segment klijenata u Zagrebačkoj banci, Boris Golob, direktor Step Ri, znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci i Bela Ikotić, koordinator projekata u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku. Bela natjecanju nije mogao prisustvovati uživo pa je cijelu situaciju pratio i ocjenjivao pomoću videopoziva.

Od četiri tima koja su se prvotno prijavila na natjecanje, u finalu je uz Kiidie bio i tim Prefio. Ideja koju ovaj tim razvija je software kao osobni alat za pomoć pri dobivanju odgovora na buduće ishode ili za dohvaćanje informacija o bilo čemu u prostoru i vremenu što je nedostupno putem uobičajenih fizičkih osjetila. Ideju je predstavio Igor Grgić, a razvija je surađujući s Markom Samuelsonom i Debrom Fritz.

– Izbor nije bio lak i odluku nismo donijeli jednoglasno zato nam je trebalo dosta vremena da se usuglasimo i još jednom sami prođemo prednosti i nedostatke obje ideje – naglasio je Boris Golob dok je direktorica Koprivničkog poduzetnika Martina Golčić dodala kako ni jednu odluku nije jednostavno donijeti osobito u slučaju poput ovog, kad treba izabrati između dvije ideje od kojih ni jedna nije loša da bi je se odmah moglo diskvalificirati.

– Natjecatelji su se itekako potrudili i dolazili na edukacije. Naučili su izrađivati poslovni plan, pitchati, i sada znaju i ponešto o marketingu. Kroz dva mjeseca s njima smo prošli osnove poduzetništva i prvotne ideje s kojima su došli sad su već u ozbiljnijoj fazi i to me čini jako sretnom jer to znači da će vrlo vjerojatno netko od njih pokrenuti vlastiti posao i Hrvatska će biti bogatija za jednog poduzetnika – rekla je Golčić.

Natjecanje u izradi poslovnog plana dio je projekta ‘Ready, Steady, Go!’ koji Koprivnički poduzetnik provodi s partnerom, Udruženjem obrtnika Koprivnica. Projekt je odobren od stane Europskog socijalnog fonda, a njegova vrijednost iznosi 306.559,76 kuna od čega Europska unija financira 95%.

zatvori