Petak, 29. ožujka 2024.

Đurđevčani pobjednici Smotre kazališnih amatera, dvije nagrade otišle u Koprivnicu

Čak deset predstava u izvedbi devet kazališnih skupina izvedeno je tijekom vikenda u Đurđevcu na XIII. Županijskoj smotri kazališnih amatera.

Kako doznajemo iz Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, koja je organizirala smotru, selektorica smotre – dramatičarka i kazališna kritičarka Gordana Ostović najboljom predstavom proglasila je “Večeru s Carem” Gradskog kazališta Đurđevac. Ona će predstavljati našu županiju na 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera što će u svibnju biti održan u Pazinu. Večera s Carem dobila je još nekoliko nagrada – za najbolju scenografiju i režiju te za najbolju sporednu glumicu.

Dvije nagrade stigle su i u Koprivnicu i to u skupinu Kaotis Teatralis Dramskog studija Ludens teatra čija je predstava “U kojem kutku leži tvoja sudbina” dobila nagradu za inventivnost dok je Martina Treščec Godek dobila nagradu za kostimografiju.

Nagrada za njegovanje kulturne baštine otišla je u susjedni Peteranec za predstavu “Ljubav je na selu” KUD-a Mudlin iz tamošnje Udruge žena “Hrvatsko srce”.

Uz smotru je bila postavljena i izložba umjetničkih radova inspiriranih kazalištem.

zatvori