Petak, 19. travnja 2024.

Slaven Belupo u posljednjih 10 minuta razbio Zagreb

Nogometaši Slaven Belupa uvjerljivo su slavili protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. U 34. kolu Prve hrvatske nogometne lige Pjesnike su porazili s 3:0.

Prvo poluvrijeme započelo je s boljom igrom Slaven Belupa, a prvu pravu prijetnju vidjeli smo u 14. minuti kada je Ejupi snažno pucao, a golman Zagreba Livaković odlično reagirao i loptu izbacio u korner. Četiri minute kasnije odgovorio je i Zagreb, Mudražija čiji je udarac otišao visoko iznad vrata. Suprotno očekivanjima otvaranje utakmica bilo je puno tempa i s dosta prilika. Već u 20. minuti ponovno je isprobao svoj udarac Ejupi, ali još jednom nije uspio zatresti mrežu posljednjeplasirane momčadi lige, baš kao ni Savić šest minuta kasnije, nakon jednog lijepog prodora po desnoj strani obrane Zagreba. Nakon te šanse tempo igre se smirio, igra se odvijala uglavnom na sredini terena te se do kraja poluvremena rezultat nije mijenjao, ostalo je početnih 0:0.

U nastavku utakmice nastavilo se s rastrganom igrom, Zagreb je imao blagu inicijativu, ali ni jedni ni drugi svoje prilike nisu uspijeli iskoristiti. I onda, u zadnjih deset minuta, rapsodija Slavena. Čak su tri pogotka zabili naši igrači. Prvo je Barić matirao Livakovića u 81. minuti, a zatim je Ejupi s dva pogotka, od kojih je jedan bio pravi eurogol, u 83. i 90. zapečatio sudbinu Zagreba i doveo ih na milimetar od Druge lige.

Ovim rezultatom Farmaceuti su ostali na sedmom mjestu s 39 bodova, a u idućem prvenstvenom kolu na koprivnički Gradski stadion stiže zagrebački Dinamo. Bit će to prva od dvije utakmice istih suparnika u kratkom vremenu, a za naše nogometaše puno bitnija bit će ona druga, koja se igra 10. svibnja u Osijeku – finale Kupa.

MAXTV PRVA LIGA, 34. KOLO:
ZAGREB – SLAVEN BELUPO 0:3 (0:0)
ZAGREB – Kranjčevićeva. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo) i Robi Kezele (Rijeka). Četvrti sudac: Marko Matoc (Zaprešić).
ZAGREB ( 4-3-3): Livaković – Tešija, Kolinger, Kovačić, Šehić – Strasser, Šulc, Stepčić – Gudelj, Mudražija, Medić . TRENER: Dražen Madunović
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Purić, Musa, Edson, Štiglec – Gregurina, Jambor, Pokrivač – Savić, Ejupi, Delić. TRENER: Željko Kopić.
STRIJELCI: Barić, Ejupi 2x

zatvori