Četvrtak, 18. travnja 2024.

Slaven Belupo i Osijek ostali praznih mreža

Nogometaši Slaven Belupa u 32. kolu Prve hrvatske lige remizirali su na gostovanju u Osijeku. U susretu bez golova nismo vidjeli previše uzbuđenja, a kamoli prilika. Bio je ovo četvrti međusobni susret ove dvije ekipe, a u prva tri Slaven je slavio dva puta, dok je u jednom susretu ishod bio jednak današnjem.

Prvo poluvrijeme proticalo je u igri bez šansi, ali s puno prekršaja. Izgledalo je kao da je jučerašnji rezultat Istre, koja je izgubila od Intera, uspavao obe ekipe koje su igrale bez imperativa i nekog posebnog rezultatskog naboja. Monotoniju na terenu tek su pred kraj razbili Koprivničanci koji su neuspješno prijetili preko Ozobića i Pokrivača.

Osječani prvo poluvrijeme nisu ozbiljnije zaprijetili Slavenovim vratima, ali su zato drugo poluvrijeme otvorili nešto boljom igrom. Pokušali su zaprijetiti Rozmanu Šorša i Knežević no rezultat se nije mijenjao. U 64. minuti vidjeli smo najbolju priliku susreta. Snažno je pucao Delić, no domaći vratar bio je spreman te je otklonio opasnost. Pokušao je još jednom nakon toga isti igrač zaprijetiti no ishod je bio isti.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Ostalo je 0:0 što je po prikazanoj igri i najpravedniji ishod. Ovom utakmicom Slaven je produžio svoj niz bez gola na 299 minuta, a na prvenstvenoj ljestvici i dalje drži sedmo mjesto. U idućem kolu na koprivničkom Gradskom stadionu Farmaceuti igraju protiv Intera iz Zaprešića

MAXTV PRVA LIGA, 32. KOLO:
OSIJEK – SLAVEN BELUPO 0:0 (0:0)
OSIJEK – Gradski vrt. Gledatelja oko 1500. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Mario Pepur (Split) i Hrvoje Radušić (Split). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Delegat: Tomislav Gjajić (Kutjevo). Kontrolor: Dragutin Poljak (Zagreb).
OSIJEK (4-2-3-1). TRENER: Malenica – Matas, Lesjak, Škorić, Arsenić – Kurtović, Mioč (od 65. Mandić) – Šorša, Knežević (od 89. Radotić), Vojnović – Grgić (od 66. Roce). Zoran Zekić.
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Purić, Musa, Edson, Štiglec – Paracki, Pokrivač, Burić (od 78. Jambor) – Ozobić (od 92. Katić), Ejupi (od 61. Savić), Delić. TRENER: Željko Kopić.

zatvori