Četvrtak, 18. travnja 2024.

IZBORI U SDP-U Milanović i dalje vodi stranku, Komadina pobijedio u Koprivnici

Zoran Milanović pobjednik je predsjedničkih unutarstranačkih izbora SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prema prvim rezultatima Milanović je dobio 505, a njegov protukandidat Zlatko Komadina 400 glasova.

Predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a Milivoj Androlić Dravi.info je rekao da je prema njegovim saznanjima Milanović pobijedio i u ostatku Hrvatske. Izrazio je iznimno zadovoljstvo jer mu ovi rezultati pokazuju da su članovi svojim izborom valorizirali četverogodišnji rad predsjednika SDP-a na mjestu premijera Hrvatske. U to je vrijeme, kaže Androlić, Hrvatska po svim pokazateljima nezaustavljivo krenula naprijed, kao što će SDP i dalje predvođen Zoranom Milanovićem nezaustavljivo nastaviti naprijed.

Milivoj Androlić. Snimio Marko Posavec.
Milivoj Androlić. Snimio Marko Posavec.

Na upit kako će se ovaj izborni rezultat odraziti na zahtjeve za njegovim opozivom, Androlić je rekao da to nikako ne treba povezivati. SDP je – kaže, jedinstvena stranka, izbori su potvrdili Milanovića na mjestu predsjednika. SDP još uspješnije nastavlja sve ono što je započeto i svi su tu dobrodošli, završio je Androlić istaknuvši kako je zadovoljan i odazivom podravsko-prigorskih članova na ove izbore.

Današnjim izborima za predsjednika SDP-a odazvalo se i više od polovice koprivničkih socijaldemokrata. Oni su pak većinu svog povjerenja podarili Milanovićevu protukandidatu Zlatku Komadini. Neslužbeno, 58 : 42% u korist poraženog.

Mišel Jakšić, dopredsjednik Gradske organizacije i zamjenik koprivničke gradonačelnice, čestita obojici na postignutom rezultatu. Drago mu je, kaže, da je članstvo koprivničkog SDP-a pokazalo da stoji iza stranke, ali i iza gradske vlasti.

zatvori