Srijeda, 24. travnja 2024.

R. MARKULIN: Slaven ima šansu osvojiti najveći trofej u svojoj povijesti, svi u Osijek!

Približava se 10. svibnja i utakmica finala Kupa u Osijeku u kojoj će naš Slaven Belupo igrati protiv zagrebačkog Dinama. Utakmice protiv Rijeke u polufinalu davno su iza nas, a iako prvenstvo još uvijek traje, svi koprivnički zaljubljenici u sport nestrpljivo čekaju drugo finale u povijesti našeg prvoligaša.

Novoizabrani predsjednik Županijskog nogometnog saveza Robert Markulin ponosan je na uspjeh Farmaceuta, a ovogodišnju borbu za Rabuzinovo sunce smatra ogromnim uspjehom:

Možda čak veći i od onog uspjeha kada smo 2007. ušli u finale Kupa. Razlog je taj što je, u odnosu na tad, klub u ovom trenutku u svim segmentima puno slabiji nego 2007. Organizacijski prije svega, apsolutno financijski, pa i igrački… U ovoj zadnjoj utakmici protiv Rijeke se velikim fanatizmom i borbom zasluženo izborilo finale, a s obzirom na srazmjer ulaganja u naš nogometni klub i veličine grada Koprivnice, smatram da je ovo jedna od najvećih stvari za ovaj grad, iako mislim da oni koji bi trebali, to ne gledaju u tom smislu.

Markulin se prisjetio i kvalifikacija za Prvu ligu koje je Slaven igrao u Zagrebu prije desetak godina, a na koje je išlo čak 57 autobusa iz Koprivnice. Svjestan je da su sada vremena bitno drugačija, da je utorak kao termin utakmice nepristupačan mnogima, ali prilika za osvajanje prvog velikog trofeja u Slavenovoj povijesti svakako je odličan mamac za sve Koprivničance koji žele svjedočiti velikom sportskom događaju.

Vrlo bih rado da što više naših sugrađana dođe u Osijek, da da podršku našim dečkima. Igra se jedna utakmica, a u jednoj utakmici sve je moguće – zato nogomet i je toliko zanimljiv. Bez obzira na igračku kvalitetu, trenutni odnos snaga, čak i financijsku moć, ponavljam, sve je moguće.

Osvajanje kupa donosi igre u Europi iduće godine što je sigurno šansa za zaradu klubu, za “stavljanje igrača u izlog” i njihovu prodaju. No prije svega, kako kaže Markulin, prilika da se osvoji jedan trofej u konkurenciji znatno jačih Hajduka, Dinama ili Rijeke Slavenov je stoljetni san.

Klub je za sve zainteresirane osigurao prijevoz do Osijeka. Potrebno je javiti se u prostorije kluba i kupiti kartu, svakog dana od 9 do 15 sati. Trenutno se “oko stadiona” priča da se puni treći autobus, a mnogi navijači odlučili su na finale ići u privatnom aranžmanu.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori