Četvrtak, 25. travnja 2024.

Jalovim natjecanjem otvorena ovogodišnja sezona Hrvatske bass lige

Podravski ribolovci nisu imali sreće u prva dva kola Hrvatske lige pastrvskog grgeča (bassa), održanima proteklog vikenda na jezeru Crkveni bok kod Sunje.

Ribolov su, piše nam Mirko Hanžeković, obilježili nepovoljni uvjeti: hladna i prebistra voda u ubrzanom opadanju, visok vodostaj – preko metar i pol viši od normalnog te izrazito neaktivna riba. – Je li uzrok tome nagli pad vodostaja od desetak centimetara po danu, nevjerojatno bistrenje vode, naglo zagrijavanje ili neke promjene vezane uz vegetaciju, teško je reći – kaže Hanžeković – ali riba je definitivno bila mrtva. Zmije, žabe i kederi plivaju, babuške divljaju u mrijestu, voda 13-14 stupnjeva, a basseva kao da nema, stvarno nevjerojatno!

Ustupio Mirko Hanžeković.
Ustupio Mirko Hanžeković.

U drugome dijelu subote te u nedjelju bassevi su ipak viđeni uz površinu i kraj obale, ali baš i nisu grizli te je svega nekoliko riba uhvaćeno ‘na viđeno’.

U takvim okolnostima više od pola ekipa nije se upisalo u oba kola, a pokazalo se da su i oni koji su bili protiv tako ranog početka lige – bili u pravu.

Naši županijski ribolovci iz ŠRK Podravke, ŠRK Koprivnice i đurđevačkog Picoka nisu se uspjeli upisati, dok su ribolovci Šoderice u drugom kolu ostvarili ulov i nakon dva kola drže peto mjesto lige.

Ustupio Mirko Hanžeković.
Ustupio Mirko Hanžeković.
zatvori