Utorak, 23. travnja 2024.

Uhvaćen kako vozi dvostruko brže od ograničenja, drugi napuhao dva i pol

Tijekom proteklog vikenda Policijska uprava koprivničko-križevačka zabilježila je četiri prometne nesreće, od čega je u jednoj bilo ozlijeđenih osoba. Ukupno su tri osobe teže i tri osobe lakše ozlijeđene – radilo se, dakako, o nesreći kod Carevdara o kojoj smo već izvijestili.

Tu je nesreću skrivio mladi vozač, dok je jednu drugu, samo s materijalnom štetom, skrivio vozač pod utjecajem alkohola.

Policijski su službenici ukupno sankcionirali 89 prometnih prekršaja, od čega se 22 odnosilo na alkohol i 297 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Tri su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, četvorica su uhićena, a protiv dvojice su provedeni žurni prekršajni postupci nakon kojih su predani na izdržavanje zatvorskih kazni.

Rekorder što se tiče alkohola uhvaćen je u subotu oko pola sata prije ponoći na koprivničkoj Vinici; radilo se o vozaču osobnog automobila koji je “napuhao” 2,42 promila te je odmah isključen iz prometa.

Najbrži vozač ponovno je uhvaćen na Podravskoj magistrali, ovaj put u Vlaislavu. 27-godišnjak je onuda u nedjelju prijepodne vozio čak 123 km/h, iako je brzina na tom mjestu ograničena na 60.

zatvori