Četvrtak, 18. travnja 2024.

Počeo je Koprivnički klimatski tjedan

Počeo je Koprivnički klimatski tjedan, manifestacija kojoj je cilj podizanje svijest javnosti o opasnosti od klimatskih promjena, potrebi osobnog i zajedničkog djelovanja u smjeru smanjivanja negativnog utjecaja na klimu te mjerama prilagodbe novim uvjetima.

I ovogodišnji, šesti po redu, započinje obilježavanjem Dana planeta Zemlje te će tim povodom gradske osnovne škole i vrtići otići na izlete u prirodu. – Danas počinjemo obilježavanje Koprivničkog klimatskog tjedna što je jedna lijepa tradicija u našem gradu. Za danas smo, prije šest-sedam godina, uveli Dan bez automobila u Gradskoj upravi i u sustavu gradskih tvrtki. Izašli smo također među građanke i građane kako bismo apelirali da u svojem svakodnevnom životu što manje koriste automobile, a čim više alternativna prijevozna sredstva, kao što su bicikli ili, kako mi kažemo, cipelcug. Sve ono što je zdravije i što pridonosi ekologiji koja nam je vrlo važna – rekao je pritom dogradonačelnik Mišel Jakšić.

Službeno otvorenje Koprivničkog klimatskog tjedna bit će sutra, u subotu, na Gradskoj tržnici gdje će se od 9 do 11 sati održati Sajam zdrave prehrane “Jedem zdravo”. Sajam organizira Gradsko komunalno poduzeće Komunalac povodom obilježavanja Dana Komunalca. U nedjelju, pak, u 10 sati sa Zrinskog trga kreće Proljeće na biciklu – obiteljska biciklijada. Cijeli program, koji će trajati do sljedećeg četvrtka, možete pronaći ovdje.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori