Petak, 19. travnja 2024.

Počela edukacija učenika u sklopu projekta EDORA

Predavanjem u Srednjoj školi Koprivnica startala je edukacija učenika u sklopu projekta EDORA. Namjera je educirati mlade građane kako upotrebom javnog prijevoza možemo doprinjeti održivom razvoju.

Tako je učenicima dvaju drugih razreda – 2. i i 2. j, o prednostima javnog prijevoza, održivom razvoju i zaštiti okoliša govorio project manager Saveza za željeznicu Ante Klečina. Još jedna takva edukacija bit će održana u Strukovnoj školi u Đurđevcu a potom će srednjoškolci educirati učenike u 14 osnovnih podravsko-prigorskih škola kojima je Županija osnivač.

Cilj je ovog projekta informirati učenike osnovnih i srednji škola o održivom razvoju i zaštiti okoliša s naglaskom na sigurnosnim, energetskim i ekološkim učincima u prometu. Konkretno, mladi ljudi trebaju naučiti kako u putovanjima koristiti učinkovit javni prijevoz, osobito željeznički te ga kombinirati s drugim vrstama javnog prijevoza. Pri tom je i cilj da stariji učenici o tome educiraju mlađe.

Recimo i da ovaj projekt košta 102.000 kuna od kojih 90.000 kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku činkovitost. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija.

zatvori