Petak, 19. travnja 2024.

PET PROMETNIH Jedan ‘pokupio’ stup i ogradu, drugi sijačicu

Čak pet prometnih nesreća zabilježila je Policijska uprava koprivničko-križevačka u protekla 24 sata. Od toga su se njih dvije dogodile na koprivničkom području.

Prvo je oko 10 sati i 45 minuta u Starogradskoj ulici u Starigradu vozač osobnog automobila sletio s kolnika, udario u stup javne rasvjete pa potom i u ogradu kuće. U tome mu je pripomoglo 0,55 promila alkohola u krvi.

Nešto kasnije, deset minuta iza 15 sati u Ulici Ivana Mažuranića, zbog nepropisnog uključivanja u promet došlo je do sudara osobnog automobila i traktora. Točnije, vozač osobnog automobila izašao je s parkirališta HAK-a u Mažuranićevu, a da prethodno nije provjerio može li to sigurno učiniti te je udario u prikolicu – sijačicu. Ozlijeđenih nije bilo, no policija je pritom utvrdila kako je traktoru istekla valjanost prometne dozvole i obveznog osiguranja.

U preostalim nesrećama biciklistica je lakše ozlijeđena u naletu automobila u Đurđevcu, osobni i teretni automobil sudarili su se u Novigradu Podravskom, a teretni automobil i traktor između Sigeca i Drnja.

zatvori