Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Sajmom zdrave hrane otvoren Koprivnički klimatski tjedan

Sajmom zdrave hrane „Jedem zdravo“ danas je službeno počeo šesti Koprivnički klimatski tjedan, manifestacija kojom se podiže svijest javnosti o opasnosti od klimatskih promjena, potrebi osobnog i zajedničkog djelovanja u smjeru smanjivanja negativnog utjecaja na klimu te mjerama prilagodbe novim uvjetima.

Sajam je održan u organizaciji Gradskog komunalnog poduzeća “Komunalac”, čime je ujedno obilježen i Dan Komunalca, a posjetitelji su imali priliku uživati u degustaciji raznih domaćih proizvoda – prirodnih sokova, meda i pčelinjih proizvoda, čičoka, aronije i zdravih namaza od hummusa i povrtnog mixa. Na ovaj način želi se oživjeti koprivnička tržnica i povećati prodaja zdrave hrane. – Računamo na to da će se ovakav način prodavanja proširiti i da će tijekom cijele godine biti prisutan ovdje na Gradskoj tržnici u skladu s našim namjerama da povećamo broj posjetitelja – rekla je tim povodom predsjednica Uprave Komunalca, Maja Hleb.

Koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak posebno je pohvalila male Nemčiće koji su se predstavili sa svojim projektom “Svaki tjedan, deterdžent jedan” koji nas, prema njezinim riječima, od malih nogu uče kako se ponašati. Što zapravo rade pojasnila nam je učenica četvrtog razreda, Mateja Mađerić: – Mi izrađujemo prirodne deterdžente i pomažemo prirodi da bude zdravija zbog njezinog omotača da joj se poboljša i da joj bude puno bolje – rekla je.

Program Koprivničkog klimatskog tjedan nastavlja se sutrašnjom obiteljskom biciklijadom “Proljeće na biciklu” koja kreće u 10 sati sa Zrinskog trga. Cijeli program, koji traje do sljedećeg četvrtka pročitajte ovdje.

zatvori