Petak, 19. travnja 2024.

Zeleni u susjedskom derbiju Treće HNL dočekuju Podravinu iz Ludbrega

Pred nogometašima Koprivnice još je jedna vrlo bitna i teška utakmica. Naime, naši nogometaši će sutra na koprivničkom Gradskom stadionu u 23. kolu Treće hrvatske nogometne lige – istok igrati protiv ludbreške Podravine.

Koprivničanci su u prošlom kolu napravili veliko iznenađenje i slavili na gostovanju protiv prvoplasirane Slavije, no sada ih čeka puno teža utakmica jer su, za razliku od Pleternice, ulozi mnogo veći. Derbi začelja protiv Podravine, koja se nalazi samo jedno mjesto ispod Koprivnice, najavio nam je trener Zelenih Želimir Mešnjak.

Čeka nas utakmica s ekipom koja je odmah do nas na prvenstvenoj tablici. Bit će to veoma važan susret, kako za nas, tako i za njih. Sutrašnjom pobjedom mogli bismo se nadati puno boljim danima, a s porazom bismo si mnogo toga zakomplicirali. Ne bi ni to bila izgubljena situacija, ali, kao što sam i rekao, dosta bi toga zakompliciralo… morali bismo spašavati stvari u nekim gostujućim utakmicama, a to je, naravno, puno teže.

Što se tiče zdravstvenog biltena svi igrači su spremni, osim već dugo ozlijeđenog Marka Korena koji će biti spreman tek za ljetne pripreme, a Mešnjak je posebno zadovoljan s onime što njegovi momci prikazuju na trenizima.

Vidi se da su dečki motivirani, da su u dobrom psihičkom stanju. Momci znaju što im ova utakmica nosi, no nadam se da ih taj “pozitivan strah” neće paralizirati, već da će im pomoći da budu budni na utakmici, da im koncentracija bude na jednom visokom nivou te da ćemo uz puno razmišljanja i strpljenja doći do važna tri boda.

Kako je i sam trener rekao, ako na zadnjem treningu ne bude nekih većih problema, momčad koja pobjeđuje se ne mijenja tako da će sastav biti isti kao i onaj u Pleternici. Ako se sastav ne mijenja bilo bi odlično kada se i rezultat ne bi mijenjao, a hoće li biti tako vidjet ćemo sutra na Gradskom stadion gdje utakmica počinje u 18 sati.

zatvori