Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Naši mladi matematičari u rangu su s europskima

Učenice Osnovne škole “Braća Radić”, članice Centra izvrsnosti Lana Devrić i Ines Kolarek osvojile su treće mjesto na Međunarodnom natjecanju iz matematike u Grčkoj. Na Euromathu su se natjecale u kategoriji ‘Primjena matematike u životu’.

Treće mjesto u Europi Lana je zaslužila radom “Matematika i sport”, a Ines radom “Matematika i ekonomija”. Da je konkurencija bila velika i da se ovakvom uspjehu nisu nadali, potvrdila je Dravi.info njihova mentorica, voditeljica Centra izvrsnosti Mara Grašić.

Natjecali su se u kategoriji sa srednjoškolcima. Recimo, prvo mjesto je osvojio učenik četvrtog razreda srednje škole iz Poljske, drugi je bio učenik trećeg razreda srednje škole iz Bugarske, a naše osnovnoškolke bile su treće.

Uz njih su na natjecanju sudjelovali i Ana Marija Habdija, Irina Vučković, Kaja Sertić, Filip Jakupec i Antun Hemetek iz Osnovne škole “Braća Radić”, Karlo Rajn iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” te Antonela Podravec, Nikolina Šuka, Klara Jakopanec i Ena Jantolek iz Osnovne škole “Andrija Palmović” iz Rasinje, redom članovi Centra izvrsnosti.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Svima njima danas je čestitala i gradonačelnica Koprivnice, Vesna Želježnjak.

Čestitam vam svima na vašim uspjesima koje ste postigli ove godine i nadam se da ćemo se i dalje sretati u vašem daljnjem školovanju. Nadam se da ćete nastaviti tim putem i da ćete danas-sutra biti ponosni građani grada Koprivnice s određenim zanimanjima, a bilo bi dobro deficitarnim.

Podsjetimo još da će se u svibnju u Koprivnici održati matematičko natjecanje Mathema koje će okupiti matematičare iz cijele Hrvatske.

zatvori