Srijeda, 27. ožujka 2024.

Likovni radovi naših mališana izloženi u dvorani Lisinski

Među najuspješnijim radovima natječaja Radost slikanja uz glazbu, u predvorju Velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog izloženi su radovi naših vrtićaraca i osnovnoškolaca.

To su radovi Lee Marenić, Ree Dergez, Rine Fuk i Matea Španića iz OŠ Kloštar Podravski, Ide Rupčić iz OŠ Braća Radić, Vite Gašparić i Emanuela Bunića iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Davida Dražilovića iz OŠ Fran Koncelak iz Drnja te Eme Krapinec iz DV Tratinčica i Mie Marković iz DV Zvončić iz Gole.

Naime, u sklopu Tjedana glazbe za djecu i mladež, tradicionalne manifestacije koju Hrvatska glazbena mladež, Zagrebačka filharmonija i Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog zajednički organiziraju svakoga proljeća, raspisan je natječaj Radost slikanja uz glazbu za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem djela hrvatskih skladatelja filmske glazbe tijekom redovite nastave glazbene kulture / glazbene umjetnosti u školi. Na natječaj je pristiglo više od tisuću radova, a oni najuspješniji izložena su u predvorju Vatroslava Lisinskog.

Naši su vrtićarci i osnovnoškolci bili inspirirani glazbom iz filma Vlak u snijeguDuh u močvari (čiji je soundtrack inače skladao naš Dalibor Grubačević), ali i Gibonnijevom pjesmom Zlatne godine.

zatvori