Utorak, 16. travnja 2024.

Koprivnički kadeti nadomak državnog košarkaškog polufinala

Kadeti Košarkaškog kluba Koprivnica došli su na korak do poluzavršnice Državnog prvenstva. Novom pobjedom, ovog puta protiv Međimurja, naši košarkaši zadržali su vrh tablice regionalnog doigravanja te su dva kola prije kraja veliki favoriti za prvo mjesto.

U subotnjoj utakmici u Čakovcu Koprivničanci su od samog početka pokazali zašto su svi najavljivali laku pobjedu te su već na kraju prve četvrtine imali velikih 23 poena prednosti koju su iz minute u minutu povećavali. Krajnji rezultat bio je ogromnih 120:71, a najraspucaniji u našoj ekipi bili su Gerić s 28, Balaško s 23 i Žaja s 20 poena. U idućem kolu kadeti ponovno gostuju u Čakovcu, ali ovoga puta protiv istoimenog protivnika. Pobjedom u tom susretu naši bi košarkaši već kolo prije kraja osigurali poluzavršnicu Državnog prvenstva.

Osim kadeta, proteklog su vikenda igrali i mlađi kadeti i dječaci do 12 godina. Mlađi kadeti poraženi su u Križevcima od domaćeg Radnika rezultatom 74:64. Iako su naši košarkaši igrali odličnu utakmicu u zadnjih pet minuta ostali su bez snage te su na kraju izgubili. Unatoč porazu, osvojili su treće mjesto u svojoj ligi, a u subotnjoj utakmici najefikasniji u ekipi Koprivnice bio je Fabijanec sa 17 poena.

Dječaci do 12 godina također su poraženi: bolji su bili igrači Podravca s 52:37, a najefikasniji kod naših bio je Horvat s 12 poena.

zatvori