Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: Veterani Graničara i Osvita uoči svog derbija upisali nove pobjede

Danas je odigrano 15. kolo Prve veteranske županijske nogometne lige. Po hladnom i kišovitom vremenu velikih iznenađenja nije bilo. Prvoplasirani Đurđevčani i drugoplasirani Đelekovčani upisali su pobjede tako da je prije njihovog međusobnog dvoboja u idućem kolu razlika na ljestvici ostala dva boda u korist Picoka.

Nakon što su u prošlom kolu osvojili tri boda i iskoristili kiks Osvita te preuzeli prvo mjesto, Đurđevčani su slavili i u današnjem susretu. Ovog puta su igrali u gostima u Križevcima, gdje su domaćina svladali s 2:0. Đelekovčani su se nakon iznenađujućeg poraza od Koprivnice u prošlom kolu iskalili na kloštranskoj Mladosti i zabili joj čak devet komada, a uspješni su bili i trećeplasirani Herešinčani koji su pobijedili Brege sa 6:3.

Legrađani su na svom terenu odmjerili snage sa Starigradom. Iako su na poluvremenu držali rezultat bez pogodaka, u nastavku im je ponestalo snage te su gosti uvjerljivo slavili s 5:2. Koprivnica je nakon tri proljetne pobjede i jednog neriješenog rezultata upisala i prvi poraz, bolji je bio Ivanec s 4:0.

U derbiju začelja Panonija je na svom terenu, u Peterancu, uspjela osvojiti bod protiv Ferdinandovca rezultatom 2:2 i na taj se način izjednačila s Legrađanima u borbi za opstanak. Obje ekipe sada imaju po sedam bodova.

Prva ŽNL veterana – 15. kolo

Herešin: Omladinac – Mladost KB 6:3
Peteranec: Panonija – Ferdinandovac 2:2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Koprivnica 4:0
Đelekovec: Osvit – Mladost KP 9:1
Križevci: Križevci – Graničar Đ 0:2
Legrad: Graničar – Starigrad 2:5

zatvori