Srijeda, 24. travnja 2024.

Slaven Belupo pokazao da nema straha od Rijeke i na najbolji način najavio polufinale Kupa

Nogometaši Slaven Belupa osvojili su veliki bod protiv drugoplasirane Rijeke. U 29. kolu Prve hrvatske nogometne lige naši nogometaši odigrali su bez pogodaka i tako po četvrti put u sezoni s Riječanima podijelili bodove. Farmaceuti nisu zabili gol, ali su odličnom predstavom na najbolji način najavili uzvratni susret polufinala Kupa koji se igra protiv istog protivnika u utorak.

Gosti su pred oko 1.500 gledatelja, baš kako je i očekivao prije utakmice trener Slavena Željko Kopić, pokušali u uvodnih 15-ak minuta doći do ranog vodstva, ali im to nije uspijelo. Nakon blage početne premoći Riječana naši su nogometaši u potpunosti preuzeli konce igre i dominirali do kraja prvog poluvremena. Nažalost gol nisu uspjeli zabiti iako su Ozobić i Ejupi opasno prijetili svojim udarcima.

Drugo poluvrijeme donijelo je čvrstu igru obje ekipe bez izrazitih šansi. Pokušavala je Rijeka priprijetiti, ali im obrana Slavena nije pružila ni jednu pravu šansu. Ionako jalovu inicijativu gostiju Farmaceuti su prekidali opasnim kontrama. U igru je po prvi put ušao Nikola Pokrivač, koji je dobio veliki pljesak publike, ali i Sandi Križman koji je bio posebno inspiriran nakon što su ga gostujući navijači „uzeli na zub“. Svojim minijaturama stvorio je nekoliko opasnih situacija na Rijekinoj polovici te pokazao kako se na njega itekako može računati u utorak u Kupu. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, a koprivnička publika je igrače Slavena ispratila u svlačionicu velikim pljeskom.

Zadovoljan utakmicom bio je trener Slavena, Željko Kopić: – Prvo poluvrijeme smo bili bolja momčad i mislio sam da smo jako blizu gola.U drugom poluvremenu je Rijeka preuzela dominaciju, ali nam nisu opasnije zaprijetili. Na kraju utakmice smatram da je ovo najrealniji rezultat. Naš cilj prije ove dvije utakmice bio je ostvariti jednu pobjedu i jedan neriješen rezultat. Jedan smo ostvarili, a po drugi, koji svi toliko želimo, idemo u utorak u uzvratu Kupa.

Kopić i njegovi igrači očito imaju recept za Kekovu Rijeku, a nakon četiri neriješena susreta u prvenstvu i tijesnog poraza uz odličnu igru u Kupu na Rujevici, vrijeme je da se u utorak dođe i do prve pobjede koja će donijeti drugo finale u povijesti Slaven Belupa. Današnja predstava svakako je odlična najava za uzvrat i nadu u to da Farmaceuti mogu preokrenuti rezultat 1:2 iz prvog susreta.

MAXTV PRVA LIGA, 29. KOLO:
SLAVEN BELUPO – RIJEKA 0:0 (0:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja oko 1500. Sudac: Fran Jović (Zagreb).
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Purić, Musa, Edson, Štiglec – Paracki (od 65. Pokrivač), Jambor, Christensen – Ozobić (od 78. Savić), Ejupi (od 74. Križman), Delić. TRENER: Željko Kopić.
Rijeka (4-2-3-1): Vargić – Ristovski, Samardžić, Lešković, Zuta – Bradarić (od 80. Brezovec), Močinić – Tomasov (od 46. Balaj), Gavranović, Matei – Bezjak (od 77. Roshi). TRENER: Matjaž Kek.

zatvori