Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo odličnom predstavom uzeo tri boda protiv Intera

Nogometaši Slaven Belupa uvjerljivo su slavili na koprivničkom Gradskom stadionu protiv Intera iz Zaprešića rezultatom 4:1 u posljednjoj utakmici 33. kola Prve hrvatske lige. Po hladnom vremenu uz koji je puhao i neugodan vjetar naše nogometaše došlo je podržati tek petstotinjak gledatelja koji su mogli uživati u odličnoj predstavi Farmaceuta.

Bolje su naši nogometaši otvorili susret te su već u desetoj minuti imali odličnu šansu: Ejupi je istrčao sam ispred gostujućeg vratara koji je refleksnom reakcijom obranio udarac prvog strijelca Slaven Belupa. Ipak, samo tri minute kasnije zatresla se gostujuća mreža. U jednoj gužvi u šesnaestercu Intera lopta se odbila do Pokrivača koji snažnim udarcem iz voleja donosi vodstvo od 1:0.

Slavlje Koprivničanaca trajalo je tek devet minuta. Izgubili su naši igrači jednu loptu na sredini terena, sijevnula je brza kontra Intera koju je naposljetku realizirao najbolji strijelac lige, Ilija Nestorovski. Kao da je izjednačujući gol šokirao nogometaše Slavena pa su gosti umalo napravili i potpuni preokret no, na sreću domaćina, to se nije desilo. I onda, u 39. minutu prvog poluvremena, naši nogometaši dolaze do novog vodstva. Kao i puno puta do sada upalila je kombinacija Ozobić – Ejupi. Probio je veznjak Slaven Belupa lijevu stranu obrane Intera, centrirao, a Muzafer Ejupi je spremno dočekao loptu i zabio svoj 13. pogodak u sezoni.

Drugo poluvrijeme donijelo je potpunu dominaciju Koprivničanaca iz koje su proizašla još dva pogotka. Samo minutu nakon što je ušao u igru, Savić odlično koristi ubačaj Delića i zabija za 3:1. U 78. minuti odlično je pucao Jambor, no udarac je otišao iznad vrata. Konačan udarac gostujućoj ekipi zadao je Delić, kojem se Savić odužio asistencijom, u 84. minuti kada je zabio gol za 4:1.

Zadovoljan nakon utakmice bio je trener Slavena, Željko Kopić: – Odlično smo otvorili susret i igrali jako dobro, no grubom taktičkom pogreškom dozvolili smo Interu da se vrati. Zapravo smo imali dosta sreće što smo zabili gol prije kraja poluvremena jer bismo inače imali velikih problema. Drugo poluvrijeme smo igrali na krilima tog drugog pogotka te smo željom i htijenjem došli do zaslužene pobjede.

Odličnom predstavom i pobjedom Slaven se približio Interu na samo dva boda zaostatka, a trenutno se nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice s 36 bodova.

MAXTV PRVA LIGA, 33. KOLO:
SLAVEN BELUPO – INTER ZAPREŠIĆ 4:1 (2:1)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 587. Sudac: Željko Frković (Gospić). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Bojan Zobenica (Vinkovci). Četvrti sudac: Dario Bel (Osijek). Delegat: Ivica Šparavec (Zagreb).
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Purić (od 46. Barić), Musa, Edson, Štiglec – Gregurina, Jambor, Pokrivač – Ozobić (od 58. Savić), Ejupi (od 85. Burić), Delić. TRENER: Željko Kopić.
INTER ZAPREŠIĆ (4-2-3-1): Čović – Mikulić, Čosić (od 46. Begić), Mazalović, Bočkaj – Mlinar, Šoljić – Ottochian, Puljić (od 69. Zulim), Blažević (od 79. Radić) – Nestorovski. TRENER: Samir Toplak.
STRIJELCI: 1:0 Pokrivač (13′), 1:1 Nestorovski (22′), 2:1 Ejupi (40′), 3:1 Savić (58′), 4:1 Delić (84′)

zatvori