Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo i Hajduk bez drame i bez pogodaka

Nogometaši Slaven Belupa na koprivničkom Gradskom stadionu u 31. kolu Prve hrvatske lige odigrali su susret bez pogodaka protiv splitskog Hajduka.

Pred otprilike 2.000 gedatelja vidjeli smo borbenu utakmicu s mnogo prekršaja, ali bez pravih šansi. Bio je ovo četvrti međusobni susret Slavena i Hajduka ove sezone. U tri prethodna Hajduk je slavio dva puta rezultatima 1:0 i 2:0, a u jednom susretu rezultat je bio neriješen, 2:2.

Prvih petnaest minuta igra se odvijala uglavnom oko centra. Jedinu situaciju vrijednu spomena vidjeli smo u 4. minuti kada su izgubili igrači Hajduka jednu loptu u opasnoj zoni, ali Ejupi nije bio dovoljno brz da stigne loptu i zaprijeti golu gostiju. U 18. minuti Slaven je imao svoju najbolju priliku do tada. Primio je Ozobić loptu u šesnaestercu, pokušao udarcem iz okreta, ali vratar gostiju, Kalinić, bio je siguran. Desetak minuta kasnije svoj udarac je isprobao i Purić, ali s velike udaljenosti nije bio precizan.

Najveću priliku prvog poluvremena imali su gosti. U 36. minuti pucao je Mujan s otprilike deset metara, ali je Rozman fantastičnom reakcijom sačuvao svoju mrežu. Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još dvije zanimljive situacije. U prvoj je, nakon solo prodora, Delić dodao do Parackog, no ovaj je lošim udarcem loptu poslao visoko iznad vrata, a u drugoj je u glavnoj ulozi bio sudac Mlakar. Sjurio se igrač Hajduka, Tudor, prema golu domaćina, Edson ga je zaustavio u šesnaestercu, ali sudac Mlakar je ostao nijem.

Samo tridesetak sekundi u drugom poluvremenu bilo je dovoljno da Farmaceuti zaprijete gostima. Nakon jedne lijepe kombinacije pucao je Delić, no udarac je bio preslab da bi ozbiljnije zaprijetio vratima Hajduka.

Dugo se ništa nije događalo na terenu Gradskog stadiona. Igralo se uglavnom na sredini terena s puno borbe, ali i pogrešaka i prekršaja. Tek smo u 64. minuti vidjeli prvu pravu priliku u drugom poluvremenu. Sjurio se Savić po lijevoj strani i pucao po golu, ali je lopta otišla tik uz vratnicu. Do kraja utakmice stvari na terenu se nisu mijenjale, ni jedna ekipa nije opasnije zaprijetila te je rezultat ostao početnih 0:0.

Koprivničanci, nakon 31 odigranog kola, zauzimaju sedmo mjesto prvenstvene ljestvice, a u idućem kolu, koje će igrati već u četvrtak, čeka ih gostovanje u Osijeku.

MAXTV PRVA LIGA, 31. KOLO
SLAVEN BELUPO – HAJDUK 0:0 (0:0)
KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja oko 2000. Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb).
SLAVEN BELUPO (4-3-3): Rozman – Purić, Musa, Edson, Štiglec – Paracki, Jambor, Christensen (od 57. Gregurina) – Ozobić, Ejupi (od 84. Arap), Delić (od 57. Savić). TRENER: Željko Kopić.
HAJDUK (4-3-3): Kalinić – Bašić, Bilji, Velazquez, Milić – Jefferson, Kalik (od 59. Vojković), Juranović – Mujan (od 46. Radcenko), Tudor, Mastelić. TRENER: Damir Burić.

zatvori