Petak, 19. travnja 2024.

Podravka Vegeta uvjerljivo do završnice Kupa

Rukometašice Podravke Vegete izborile su večeras završnicu Kupa nakon uvjerljive pobjede u četvrfinalu protiv Bjelovara. Pitanje pobjednika od početka susreta nije dolazilo u pitanje, a krajnji rezultat bio je 37:16.

Od samog početka naše igračice su pravim pristupom kako u obrani, tako i u napadu pokazale da su ozbiljno shvatile ovu utakmicu i kako neće biti popusta za slabašne Bjelovarke. Razlika u korist Podravke povećavala se kako su minute odmicale, polako su se sve igračice iz prve postave upisivale u strijelce, a onda je trener Mrđen, negdje oko 20. minute odlučio dati priliku i mlađim igračicama s klupe.

Rezultat poluvremena bio je 21:7, a drugo poluvrijeme donijelo je presliku prvog. Odlična obrana Podravke donijela je lake pogotke iz kontri i polukontri, stoga ne čudi da su najefikasnije bile igračice s krilnih pozicija, Ivana Dragišić sa sedam pogodaka i Korina Karlovčan sa šest. Vrijedi spomenuti i odličan doprinos vratarki u drugom poluvremenu. Ukupno su Antonija Jukić i Mirjana Milenković imale 15 obrana.

– Kada ovako sve završi onda je sve to fino i lagano, ali mi smo se s ovakvim ekipama znali dosta patiti u prošlosti. Ipak, u ovoj utakmici smo dosta brzo prelomili rezultat i, s obzirom na to da je utakmica u subotu, dobro je da smo dali priliku svim igračicama – rekao nam je trener Podravke, Goran Mrđen

U polufinale Kupa ulaze četiri ekipe, a uz Podravku to će biti pobjednici susreta: Lokomotiva – Sesvete, Ivanić – Zamet i Zelina – ŽARK Split.

Današnja uvjerljiva pobjeda, ali i odlična prikazana igra svakako su dobra najava za subotu kada se u Koprivnici igra najveći hrvatski ženski rukometni derbi između Podravke i Lokomotive.

– Utakmica s Lokomotivom nama može donijeti sve. U Zagrebu smo izgubili jedinu utakmicu u prvenstvu, bili smo u ritmu srijeda – subota jer smo igrali Ligu prvaka, ali moramo priznati da je i Lokomotiva bila dobra, a ne da smo samo mi loši bili. Ipak, mi smo svjesni svega, tako da mislim da ni ne moram napaljivati ekipu, nego ju čak moram i smirivati.

Utakmica protiv Lokomotive igra se u subotu u gimnazijskoj dvorani s početkom u 18 sati.

zatvori