Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Učenici Podravskog sunca i njihovi gosti pokazali prometne vještine

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju ‘Podravsko sunce’ danas je bio domaćin međužupanijskog natjecanja iz poznavanja prometnih propisa za djecu s teškoćama u razvoju. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz Koprivnice, Križevaca, Bjelovara, Virovitice i Farkaševca.

Najbolja ekipa bila je iz Križevaca, druga je bila naša iz Podravskog sunca, dok je treće mjesto zauzela ekipa iz Bjelovara. U pojedinačnoj konkurenciji prva dva mjesta osvojili su učenici našeg Centra Vendel Oršuš i Matija Čižmak, dok je treće mjesto pripalo učeniku iz Bjelovara, Branimiru Ulovecu.

Cilj ovakvog natjecanja je približiti promet djeci s posebnim potrebama, rekla je Dravi.info voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke, Mirela Škvorc:

Na taj način se djeci koja imaju teškoće u razvoju pokušava približiti promet. Ovim natjecanjem imaju priliku iskazati znanje koje su stekli tijekom svojeg obrazovanja jer se oni vrlo intenzivno pripremaju to.

Ovo je jedino takvo natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju u cijeloj Hrvatskoj, što je prepoznato i na nacionalnoj razini te su za njegovu provedbu odobrena sredstva iz Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama.

zatvori