Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnički atletičari odlični na Ferivi polumaratonu (i drugdje)

Članovi Atletskog kluba Koprivnica ostvarili su odlične rezultate na 12. osječkom Ferivi polumaratonu, održanom ovoga vikenda u Osijeku. Najbolji rezultat ostvario je iskusni Zoran Žilić – osvojio je prvo mjesto i time postao najbolji trkač ove poznate utrke. To mu je, inače, bila treća pobjeda jer je u Osijeku već slavio 2010. i 2011. godine. Utrku je završio s vremenom od 1 sata, 15 minuta i 7 sekundi.

Svoj prvi polumaraton istrčao je Zdravko Ljubić te se plasirao na 21. mjesto u kategoriji M50.

Uspješni su bili i natjecatelji na trasi od pet kilometara: Marija Vladušić stigla je osma u apsolutnom poretku žena, dok je u kategoriji građanki zauzela treće mjesto. Antonija Štefotić bila je 14. u poretku žena te 6. u kategoriji građanki.

U muškoj konkurenciji Marko Gregurec bio je četvrti, Luka Šostarić osmi, a Albert Rušak dvanaesti u ukupnom poretku, no ovaj je naš vrhunski mladi trojac u poretku kadeta zauzeo prva tri mjesta.

Ratko Težak na cilj je stigao 41., odnosno 10. u poretku sportaša.

U dječjim utrkama prvih i drugih razreda na 750 m drugo mjesto osvojio je Sven Džendžo, Ivan Bebek bio je četvrti, a Jakov Jurić peti.

U utrci trećih i četvrtih razreda na 750 m kod djevojčica pobijedila je Laura Sabolec, dok je Rajna Perošić na cilj stigla šesta.

Jan Tisaj bio je drugi u kategoriji dječaka, kao i Ivan Mikulić u utrci učenika sedmih i osmih razreda na 1.500 m. Leopold Jurić u istoj je kategoriji bio četvrti.

U ostalim utrkama ovoga vikenda, Matjaž Štanfel pobijedio je na utrci Trsatske stube u Rijeci te postavio novi rekord staze – tri minute i osam sekundi. Da bi ostvario pobjedu morao je pretrčati preko 539 stepenica.

Osim toga, Danijel Katalenić nastupio je na supermaratonu Zagreb – Čazma, duljine trase od 61 kilometra i 350 metara. Osvojio je odlično šesto mjesto.

zatvori