Subota, 20. travnja 2024.

Robert Markulin u petak preuzima Županijski nogometni savez

Izvanredna izborna sjednica Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije na kojoj će biti izabran novi predsjednik ŽNS-a bit će održana u petak (18. ožujka) od 18 sati. Za mjesto održavanja izabran je koprivnički Kampus, točnije Sveučilište Sjever.

Nedoumice više nema. Nakon što je Radovan Knežević odustao od utrke za predsjednika, Robert Markulin ostao je jedini kandidat. Izgradnja nogometnog kampa i plaćanje sudaca od strane Saveza najveća su Markulinova obećanja koji smatra da je spreman za preuzimanje funkcije:

Spreman sam zato što mislim da je to neki prirodni slijed. Nogomet je moj život. U nogometu sam od desete godine života. Dvanaest godina sam profesionalno bio direktor nogometnog kluba Slaven, živio sam to 24 sata dnevno. Bio sam predsjednik Udruge Prve lige, bio sam šest godina dopredsjednik, bio sam dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Sada sam član izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i mislim da imam sve kompetencije da u Županijskom nogometnom savezu budem na usluzi našim klubovima kojima treba pomoć jer je situacija u sportu izuzetno teška.

Markulin smatra da Slaven Belupo treba kao prvoligaš biti na vrhu piramide županijskog nogometa, ali i da je jako bitno pomoći amaterskom nogometu. Klubovima, poglavito seoskima treba pomoć kako se ne bi ugasili, a Markulin smatra da ima dobre ideje i plan koji će omogućiti njihovo ostvarenje. Nogometna javnost ima velika očekivanja, što znači da novog predsjednika očekuje puno posla i odgovornosti.

zatvori